Bas ter Elst met nieuwe smartphones, die gisteren zijn binnengekomen. "We verkopen tweedehandstoestellen, demo's en nieuwe smartphones. Zodoende heeft de klant ruime keuze."
Bas ter Elst met nieuwe smartphones, die gisteren zijn binnengekomen. "We verkopen tweedehandstoestellen, demo's en nieuwe smartphones. Zodoende heeft de klant ruime keuze." (Foto: Stefan Wegdam)

Bas ter Elst van LeuQe deals: 'Telefoon is een eerste levensbehoefte'

  Zakelijk

HAAKSBERGEN - Het dorpshart ontwaakt deze dinsdagmorgen na twee stille dagen. Na het pinksterweekend hopen de ondernemers weer klanten te kunnen begroeten op de eerste werkdag. Ook eigenaar Bas ter Elst van LeuQe deals aan de Spoorstraat 6 heeft de winkeldeur zojuist geopend. Het centrum komt intussen tot leven. In de Spoorstraat wordt gewinkeld.

Bas ter Elst krijgt de eerste telefoontjes van klanten. Ook is er net daarvoor een nieuwe voorraad smartphones binnengekomen. Hij heeft zich met LeuQe deals gespecialiseerd in reparatie van smartphones en tablets. "Dat doen we voor bedrijven en particulieren. Maar hier wordt niet alleen gerepareerd. We hebben veel meer te bieden", zegt Ter Elst.

Deldenaar

De ondernemer uit Delden opende alweer ruim drie jaar geleden deze winkel in het centrum van Haaksbergen. "De opening was in februari 2016", weet Ter Elst. Hij is tevreden over de locatie. "We zitten hier mooi op een hoekpunt. Er is buiten zicht van twee kanten op de winkel. Het is echt een A-locatie", zegt Ter Elst, die eerst in Hengelo werkzaam was.

Ook in Hengelo zit een vestiging van LeuQe deals. In Haaksbergen ontstond de kans op eigen benen te staan. Die mogelijkheid greep hij aan. "Ik heb de ambitie om te ondernemen. Die wil ik hier waarmaken."

Reparatie op één

Wie de winkel binnenstapt, ziet een enorm aanbod van smartphones. Ook aan tablets geen gebrek. Daarnaast zijn er aanverwante artikelen zoals hoesjes, adapters, selfiesticks, tablettassen en speakers. "We verkopen uiteraard, maar onze corebusiness is reparatie." Ter Elst wijst naar een bord in de winkel. Daarop is te lezen dat de reparatieklus binnen een uur gereed is. "Vaak kunnen mensen eerst even boodschappen doen om even later de gerepareerde smartphone of tablet op te halen. De snelle service vinden we belangrijk. We repareren van alles: accu, glas, oplaadpoort, knoppen en camera."

Eerste levensbehoefte

Ter Elst: "Telefonie is steeds belangrijker geworden. Het is intussen een eerste levensbehoefte. Werkelijk bijna alles gebeurt tegenwoordig met een telefoon: mailen, bellen, fotograferen, nieuws lezen, filmpjes maken, spelletjes. We onderscheiden ons met snelle service, originele onderdelen en professionele reparaties."

Vertrouwen

De klantenkring is enorm breed. "We hebben in de loop van de jaren het vertrouwen gekregen van de Haaksbergse klanten. Doordat we hier op een druk punt zitten, zal iedereen in deze plaats LeuQe deals intussen wel kennen. Alleen zien we dat oude mensen het nog wel moeilijk vinden alle ontwikkelingen bij te houden. Maar we vragen ook heel gericht wat belangstellenden ermee willen doen. Een goed advies vinden we heel belangrijk."

Van 150 tot 800 euro

De prijs van een smartphone varieert van 150 tot meer dan 800 euro. "We verkopen tweedehandstoestellen, demo's en nieuwe smartphones. Zodoende heeft de klant ruime keuze. Alle toestellen zijn uitvoerig gecontroleerd. Op meer dan vijftig punten. Zo weten wij dat de klant met een goed toestel de winkel verlaat." Ter Elst heeft vertrouwen in Haaksbergen. Maar dit is niet de enige plaats waar hij werkzaam is.

Ook in Salou

"Sinds april is er ook een winkel in Salou in Spanje. We willen ons daar gaan richten op toeristen. Er sneuvelen erg veel toestellen tijdens een vakantie. Wij zorgen ervoor dat toeristen snel weer bereikbaar zijn."

De Haaksberger Koerier brengt regelmatig een bezoek aan een winkel of andere onderneming in Haaksbergen. In deze serie vertellen ondernemers iets over hun winkel.

Meer berichten