Ben van Rijn heeft het assortiment uitgebreid. "We hadden voornamelijk steigerhout. Maar ik werk nu met meer houtsoorten."
Ben van Rijn heeft het assortiment uitgebreid. "We hadden voornamelijk steigerhout. Maar ik werk nu met meer houtsoorten." (Foto: PR)

Hout van Ben: niet zomaar een meubelmakerij

  Zakelijk

HAAKSBERGEN - Bij Hout van Ben staat op tweede paasdag de deur open. Aan het hek aan de overkant van de zaak aan de Enschedestraat hangt een groot spandoek: Belangstellenden zijn welkom op de Paasshow van 12.00 tot 17.00 uur.

Eigenaar Ben van Rijn verwacht er veel van. De weersvoorspellingen zijn gunstig, er is livemuziek en het buitenseizoen lonkt. Het is niet de eerste paasshow bij Hout van Ben. "Maar het wordt wel anders dan vorig jaar. We hebben afgelopen jaar het assortiment uitgebreid. De diversiteit in houtsoorten is veel groter geworden", zegt Van Rijn.

In de zaak staan tientallen tafels en stoelen. Ze zijn gemaakt van onder meer de Afrikaanse walnotenboom, jeneverbeshout en eiken. "We hadden voornamelijk steigerhout. Maar ik werk nu met meer houtsoorten", zegt Van Rijn terwijl hij een Bourgondisch eikentafel laat zien. De randen van die tafel zijn niet rechtgemaakt. Ze zijn ongelijk. Daardoor heeft de tafel een natuurlijke uitstraling. "Ik vind het fantastisch." Iets verderop staat een andere opvallende tafel. Die heeft zelfs een ingebouwde haard. "De haard maak ik niet zelf, maar die bouw ik wel in. Vooral Duitsers vinden dit mooi." Ook staan er buitenkeukens in de showroom.

Hout van Ben is gevestigd pal achter tankstation Diepemaat, vlakbij het kruispunt met de Wiedenbroeksingel. In het pand werden vroeger caravans verkocht. Van Rijn begon vier jaar geleden met deze onderneming. Hout van Ben is geen standaard meubelzaak. "Ik maak alles op maat. En met alles wordt ook alles bedoeld: tafels, stoelen, banken en loungesets. Daarmee kan ik me onderscheiden. Ik wil maatwerk leveren. Tot op de millimeter nauwkeurig." Verderop in de showroom staan enkele loungesets. De kussens liggen erin. Ze zijn klaar om buiten achterhuis neergezet te worden. Maar aan de loungeset hangt een kaart. Daarop is te lezen dat ze al zijn verkocht. Ook de loungesets zijn op maat gemaakt. Binnen staan ook nog houten kapstokken en wijnrekken.

Nieuw is de samenwerking met Kachel Centrum Twente. Hout van Ben verkoopt in samenwerking met een compagnon ook kachels. Daarnaast heeft hij onlangs het dealerschap verkregen van een fabrikant van houten wanden. Hout van Ben is intussen meer dan alleen een meubelmakerij geworden. Voor de paasshow wordt buiten een grote tent geplaatst. In de showroom is er live muziek van Bouke's Bee Boys. "We gaan er een mooie dag van maken. Voor de bezoekers is er ook koffie en iets te drinken. Wellicht gaat de barbecue ook nog even aan."

De paasshow bij Hout van Ben aan de Enschedesestraat 76 in Haaksbergen op paasmaandag is van 12.00 tot 17.00 uur.

UITGELICHT

De Haaksberger Koerier gaat regelmatig op bezoek bij een ondernemer. In deze serie vertellen zij iets over de passie voor hun onderneming.

Meer berichten