Welkoopeigenaar Leo Gasseling voelt zich helemaal thuis op deze nieuwe plek.
Welkoopeigenaar Leo Gasseling voelt zich helemaal thuis op deze nieuwe plek. (Foto: Stefan Wegdam)

Drie keer is scheepsrecht voor Welkoop

  Zakelijk

HAAKSBERGEN - Na twee verhuizingen in een relatief korte tijd verwachten ze bij Welkoop dat de verhuiswagens voorlopig niet meer komen voorrijden. Welkoop zit sinds begin dit jaar aan Textielstraat 12 op bedrijventerrein Stepelo.

Het pand en de locatie vallen in de smaak bij eigenaar Leo Gasseling. Hier hoeft Welkoop voorlopig niet weg. "We zitten hier sinds begin januari. Het bevalt goed. Ik denk dat iedereen inmiddels wel weet dat we hier zitten. Bovendien is het pand ideaal. We hebben meer oppervlakte dan in de vorige winkel", zegt Gasseling op deze vrijdagochtend. De zaak is even daarvoor opengegaan. De plantenbakken zijn buiten gezet en de eerste klanten komen naar binnen. Zij weten de nieuwe Welkoop te vinden.

Propvol

De winkel is een begrip in Haaksbergen. Jarenlang zat de Welkoop bij het voormalige tankstation op de hoek van de Goorsestraat met de Parallelweg. Die winkel stond propvol, de paden waren smal. Er was behoefte aan meer ruimte. In 2013 verhuisde Welkoop naar de Goorsestraat bij Groenrijk. Het leek een perfectie locatie. De winkelruimte was veel groter en aan parkeerplekken geen gebrek. Maar zoals bekend maakt Groenrijk plaats voor woningbouw. Voor Welkoop zat er eind vorig jaar niets anders op dan opnieuw de verhuisdozen in te pakken.

Breukers

Een nieuwe locatie werd gevonden aan de Textielstraat, vlakbij tankstation Hulshof. Op die plek werd een nieuw pand gebouwd. "Dat is heel snel gegaan. Binnen vier maanden was het gebouw gereed. We hebben in dit project samengewerkt met Martijn Breukers van Electro Breukers. Die had hier grond en wilde een magazijn bouwen. Dat staat hier vlak achter", zegt Gasseling. In de laatste maanden van het vorige jaar werden klanten geïnformeerd over de aanstaande verhuizing.

Nog meer diervoer

Op donderdag 4 januari was het zover. Welkoop deed voor het eerst de deuren open aan de Textielstraat. De nieuwe winkel is zo'n honderd vierkante meter groter. "Dat is toch behoorlijk veel. We hebben daardoor bredere looppaden kunnen inrichten. Ook het assortiment konden we uitbreiden. Ik vind dat we het mooi en overzichtelijk hebben ingericht. Bovendien zijn we hier goed bereikbaar. Het is vlakbij de Hengelosestraat, achter Tankstation Hulshof", zegt Gasseling. Welkoop heeft het assortiment uitgebreid met onder meer kleding voor ruiters en nog meer diervoerders. Het aanbod daarvan is schier oneindig.

Levende dieren

In de winkel staat ook een hooiberg. Er zitten enkele dieren in, maar die maken geen geluid. De kuikens, kip en haan verroeren zich niet. De namaakdieren staan er voor de sier. Maar Leo Gasseling zou wel graag meer leven in de brouwerij willen hebben. "We denken na over een plan om echte dieren in de hooiberg te zetten. Dat zouden konijnen kunnen zijn. Of een varkentje. Maar dat plan moeten we nog uitwerken. We zouden daarvoor met een zorgboerderij kunnen samenwerken. Maar het is niet zo dat we hier dieren gaan verkopen." Gasseling wijst ook nog naar een diepvries verderop in de zaak. "Voor zo'n diepvries hebben we ruimte in deze grotere winkel."

UITGELICHT

De Haaksberger Koerier brengt regelmatig een bezoek aan een winkel. In deze serie vertellen winkeliers iets over hun onderneming.

Meer berichten