Bas Eshuis: "Het Broekenhuis was ooit een winkeltje van zo'n zestig vierkante meter. De zaak is 42 jaar geleden geopend door mijn vader."
Bas Eshuis: "Het Broekenhuis was ooit een winkeltje van zo'n zestig vierkante meter. De zaak is 42 jaar geleden geopend door mijn vader."

Verbouwd Broekenhuis straks warmer én frisser tegelijk

  Zakelijk

HAAKSBERGEN - Bij Het Broekenhuis in Haaksbergen wordt momenteel de laatste hand gelegd aan een verbouwing. De werkzaamheden buiten zijn al afgerond. De modezaak aan de Molenstraat 12 heeft een nieuwe ingang met schuifdeuren gekregen. Binnen wordt nog wel gewerkt. "Maar we zijn bijna klaar", zegt medewerker Bas Eshuis van Het Broekenhuis op deze laatste donderdag in februari.

Er zijn onder meer wanden geplaatst en de benedenverdieping heeft een warmere uitstraling gekregen. "Wij hebben geluisterd naar de klanten. Nu is er op de benedenverdieping een betere scheiding tussen de kinderkleding en damesmode. We hebben beneden ook uit kunnen breiden. De opslagruimte achter heeft plaatsgemaakt voor meer winkelruimte", zegt Eshuis.

Warmer

Daarnaast zorgt een heater voor een aangename temperatuur beneden. "We hoorden wel eens dat bezoekers het koud vonden. Daar hebben we dus wat aan gedaan. Ook hebben we voor meer frisse kleuren aan de muur gekozen. Dat geeft meer sfeer. Het was wit, maar dat werd wel eens als steriel ervaren", zegt Eshuis.

Automatische deuren

Buiten wordt niet meer gewerkt. De modezaak heeft een nieuwe ingang. "Met automatische schuifdeuren. Dat biedt meer gemak. Zeker voor mensen in een rolstoel of met een rollator." De verbouwing gaat gepaard met een opruiming. "Dat is gebruikelijk tijdens een verbouwing. We proberen zoveel mogelijk voorraad te verkopen."

Vaker verbouwd

De huidige verbouwing is niet de eerste bij Het Broekenhuis. Eshuis kan een glimlach niet onderdrukken als hem gevraagd wordt hoe vaak de winkel een verandering heeft ondergaan. "Het zijn er aardig wat. De laatste was vijf jaar geleden. Het Broekenhuis was ooit een winkeltje van zo'n zestig vierkante meter. De zaak is 42 jaar geleden geopend door mijn vader. Naast de winkel zat een woonhuis. Daar woonden mijn ouders. Het huis is er niet meer. Dat is lang geleden bij de winkel aangetrokken. Ik schat dat de zaak nu zo'n 1300 à 1400 vierkante meter groot is."

Piaggio

Nieuw op de begane grond is ook het interieur. De onderneming kan daardoor bekende merken beter tot uiting laten komen. "Er zijn wanden en stellingen van onder meer Tom Tailor, Lerros en Casa Moda." Ook wil Eshuis nog een kleine Piaggio in de zaak neerzetten. "Zo'n autootje. Voor de sier hebben we meer oude spullen in de winkel. Zoals een Puch en wat oude kasten. Dat staat leuk."

'Internet niet heilig'

Bas Eshuis is ervan overtuigd dat er toekomst is voor winkels. "De stenen winkel verdwijnt niet. Lang niet iedereen koopt op internet. Ik verwacht ook niet dat dat gaat gebeuren. Veel mensen vinden het fijn om in de winkel te passen. Ze zijn meteen zeker dat ze het juiste hebben gekocht. Er hoeft niet geretourneerd en gecontroleerd te worden of het geld op de rekening is teruggeboekt. Ik zie in internetverkoop een vergelijking met de gidsen vroeger van Wehkamp en Otto. Zo'n zeven procent werd via de gidsen verkocht. Het andere deel ging via de fysieke winkel. Maar uiteraard hebben ook wij verkoop via de website." Het Broekenhuis blijft meedoen aan de koopavond op vrijdag tot negen uur.

SERIE

De Haaksberger Koerier brengt regelmatig een bezoek aan een winkel in Haaksbergen. In deze serie vertellen winkeliers iets over de passie voor hun onderneming.

Meer berichten