Patric Bomers wil graag eerlijk advies geven: "Soms voelen goedkopere schoenen fijner aan dan een duur paar."
Patric Bomers wil graag eerlijk advies geven: "Soms voelen goedkopere schoenen fijner aan dan een duur paar." (Foto: )

Patric Bomers wil naar de sportclubs toe

  Zakelijk

HAAKSBERGEN - Aan ideeën geen gebrek. Eigenaar Patric Bomers van Ter Avest Sport 2000 aan de Molenstraat 2 wil meer dan alleen een winkel runnen. De 45-jarige ondernemer wil ook samen optrekken met andere ondernemers en verenigingen.

Binnenkort is er bijvoorbeeld een voetenspreekuur. Belangstellenden krijgen dan van deskundigen advies over schoeisel. Daarnaast wil de ondernemer een speciale avond met sportverenigingen opzetten. Ter Avest Sport 2000 is sponsor bij tal van clubs uit Haaksbergen en de omliggende dorpen. Uiteraard hoopt Bomers leden van de verenigingen in zijn winkel te begroeten.

Clubs en lokale ondernemers kunnen van elkaar profiteren. "Dankzij sponsoring hebben verenigingen meer inkomsten. Dat is gunstig voor de leden", zegt Bomers, die weet dat het consumentengedrag is veranderd. Aankopen via internet hebben een vlucht genomen. Maar de ondernemer ziet zeker een toekomst voor de fysieke winkel. "Winkelen moet leuk zijn. Wij willen dat klanten zich hier prettig voelen. We creëren een huiskamergevoel. Bij ons krijgt iedereen een eerlijk advies."

Bomers zegt dat de belangstelling voor individuele sporten enorm is toegenomen de afgelopen jaren. De tijd dat manlief voetbalde en de vrouw handbalde of volleybalde is voorbij. Hardlopen is in. Ook sporten bij een sportschool is populair.

Daarnaast krijgen ze aan de Molenstraat 2 veel wandelaars over de vloer. "Voor de wandelsport hebben we veel schoeisel. Haaksbergen is echt een wandeldorp", zegt Bomers, die zich in de toekomst nog meer wil gaan richten op wandelaars. Bijvoorbeeld met een voetenspreekuur op zaterdag 19 januari van 9.00 tot 13.00 uur. "Podotherapeut Brian van der Kuil en fysiotherapeut Huub Hodes zijn daarbij aanwezig. Van der Kuil kijkt naar de voeten, Hodes naar de houding. Zo'n voetenspreekuur is een extra service. De laatste keer was in het voorjaar. Maar ik zou het bijvoorbeeld wel elk kwartaal willen houden. We merken dat die extra service wordt gewaardeerd."

Daarbij gaat het er volgens hem niet om dat de klanten zoveel mogelijk geld uitgeven voor hun wandelschoenen. Belangrijker is een eerlijk advies. "Soms voelen goedkopere schoenen fijner aan dan een duur paar." De winkelier vindt het belangrijk om samen te werken. Dat geldt niet alleen voor de naastgelegen winkels in het dorpshart van Haaksbergen. Zo heeft is er bijvoorbeeld ook een samenwerking met Steff Rohof van SR Skiservice uit Neede. Rohof heeft zich gespecialiseerd in de skisport.

Bomers: "Steff Rohof verhuurt ski's en zorgt voor onderhoud. Hij is hier op de vrijdagen van 18.30 tot 21.00 uur. Het mes snijdt aan twee kanten. Rohof tipt zijn klanten over ons assortiment van skibroeken en jassen."

Het sportaanbod is schier oneindig. Bij Ter Avest Sport 2000 worden ook dartsborden verkocht. Destijds bij de eerste successen van Raymond van Barneveld werd het ineens een rage. "We merken ook wel iets door het succes van Michael van Gerwen. Maar dartsborden worden tegenwoordig veel meer over het hele jaar verspreid verkocht. Op tv zijn veel meer toernooien te zien dan vroeger."

Winkels uitgelicht

De Haaksberger Koerier brengt regelmatig een bezoek aan een winkel in Haaksbergen. De ondernemers vertellen in de serie ; Winkels uitgelicht' iets over hun zaak.

Meer berichten