Op de eerste officiële werkdag van het jaar werd het traditionele nieuwjaarsontbijt ingeruild voor een wandeling.
Op de eerste officiële werkdag van het jaar werd het traditionele nieuwjaarsontbijt ingeruild voor een wandeling.

Uzin Utz en Ontmoetingspark de Greune slaan de handen ineen

  Zakelijk

Haaksbergen - Uzin Utz Nederland (voorheen Unipro) is het nieuwe jaar afgelopen maandag op sportieve wijze begonnen met een 'voedzame wandeling' naar Ontmoetingspark de Greune.

Omdat vitaliteit voor de Haaksbergse onderneming een belangrijk thema is werd het traditionele nieuwjaarsontbijt vervangen door een gezamenlijke nieuwjaarswandeling. Na een inspirerende presentatie van Gianni Romme, tweevoudig Olympisch kampioen schaatsen en tegenwoordig directeur van IJsbaan Twente, zijn alle medewerkers te voet naar Ontmoetingspark de Greune gegaan, waar de samenwerking tussen Uzin Utz Nederland en het ontmoetingspark werd beklonken. Hierbij waren Richard Migchielsen als voorzitter van stichting Ontmoetingspark de Greune en wethouder Arja ten Thije van de partij.

Uzin Utz Nederland stelt de mens centraal. Dat betekent dat er op vele manieren aandacht is voor de medewerkers. Dit is geen fenomeen van de laatste tijd, dit stamt uit de tijd dat de familie Leppink nog aan het roer stond van het voormalige Unipro. Fruit op de werkplek, een luisterend oor, prettige werksfeer en mantelzorg worden nu aangevuld met een vitaliteitsprogramma, waarbij naast de thema's leefstijl, ergonomie, balans, energie en plezier ook bewegen een belangrijke rol speelt. Op de eerste officiële werkdag van het jaar gaf Gianne Romme een inspirerende presentatie en werd het traditionele nieuwjaarsontbijt ingeruild voor een wandeling met onderweg foodstands.

De eindbestemming van de nieuwjaarswandeling was Ontmoetingspark de Greune, waarmee Uzin Utz intensief gaat samenwerken. Op deze manier worden er voor de medewerkers van Uzin Utz mogelijkheden gecreëerd om samen te bewegen. De plannen van het ontmoetingspark zijn ambitieus: waar nu voetbalclub sv Bon Boys, handbalvereniging Stormvogels en de tennissers van TVV zijn gevestigd, wordt gebouwd aan een ontmoetingspark, een plek voor iedereen die wil spelen, bewegen, leren, werken, ontwikkelen, recreëren, presteren en delen. Er komt een park met wandelpaden, zitbankjes, trimtoestellen, een jeu-de-boulesbaan, een beleefspeeltuin, een multibeachcourt en een padelbaan.

Een samenwerkingsverband tussen de sportverenigingen, Noaberpoart, kinderopvang Small Steps en het basisonderwijs maakt dat er een omgeving ontstaat die waarde heeft voor Haaksbergen en haar inwoners. Zo fungeert het clubgebouw van de Bon Boys ook als ontmoetingsplek voor ouderen, de mensen van Aveleijn en is er kinderopvang. Als toonaangevende onderneming wil Uzin Utz Nederland zich als voorbeeld stellen voor andere ondernemingen om zich te verbinden aan dit prachtige initiatief.

Meer berichten