Uitsnede foto Toma Tudor/TC Tubantia
Uitsnede foto Toma Tudor/TC Tubantia (Foto: Toma Tudor)

Twente Milieu haalt huisvuil op bij aandeelhouder Haaksbergen

  Zakelijk

HAAKSBERGEN - Twente Milieu neemt per 1 januari de afvalinzameling in Haaksbergen over van Leemans uit Almelo. Begin dit jaar hebben de buitendienstmedewerkers van de gemeente al de overstap gemaakt naar Twente Milieu. Ook wordt de gemeente Haaksbergen aandeelhouder van Twente Milieu.

Twente Milieu rekent voor de afvalinzameling 37.000 euro meer dan Leemans. "Maar daar staat een breed dienstverleningspakket tegenover", zegt wethouder Arja ten Thije. Zo zet de inzamelaar een campagne op die Haaksbergenaren moet stimuleren het afval beter te scheiden. Ook de website van Twente Milieu en een speciale afval-app moet daaraan bijdragen. Ten Thije. "Doordat Twente Milieu ook in acht andere Twentse gemeenten het afval inzamelt, kunnen we gebruikmaken van de kennis die er al is. Zo kunnen we bijvoorbeeld onze klantenservice op dit terrein flink verbeteren en denken we bovendien flinke stappen te kunnen maken op het gebied van duurzaamheid."

Dit alles moet ertoe leiden dat Haaksbergen de afvaldoelstelling haalt: 100 kilo restafval per huishouden in 2020 en maximaal 50 kilo in 2030. Volgens Ten Thije merkt de inwoner niets van de overgang. "De wagens hebben een andere kleur, maar rijden dezelfde route als nu, op dezelfde dagen."

Meer berichten