Monica Kollen in de Tabak- en Kadoshop aan de Von Heijdenstraat.
Monica Kollen in de Tabak- en Kadoshop aan de Von Heijdenstraat. (Foto: )

Monica en Marcel Kollen: 'Elders verwachten we meer klandizie'

  Zakelijk

HAAKSBERGEN - Wat zouden ze graag meer toeloop willen zien in de Von Heijdenstraat. In de straat met de monumentale panden zou het eigenlijk heerlijk shoppen moeten zijn. Maar de winkeliers zien die shoppers helaas te weinig.

Monica en Marcel Kollen openden ruim twee jaar geleden hun Tabak-en Kadoshop aan de Von Heijdenstraat 1a. Ze hebben met Margret Munneke één werkneemster in dienst. "Het gaat goed, maar het mag wel wat drukker worden in dit deel van het dorp. Op een andere plek zouden we meer klanten kunnen krijgen. Daarom kijken we ook naar andere winkelpanden in Haaksbergen. Misschien gaan we verhuizen", zegt Monica Kollen.

Zij en haar man gingen in april 2016 op deze locatie aan de slag. Voorheen zat er al een tabakswinkel. "Maar dat is wat langer geleden. Het heeft ook een tijd dichtgezeten. Wij hebben geïnformeerd naar de mogelijkheden en zijn hier in het voorjaar van 2016 begonnen." Toch besloot Tabak- en Kadoshop de zaken wat anders aan te pakken dan de voorganger. Cadeaus werden een belangrijke aanvulling van het assortiment. "We wilden meer zijn dan alleen een sigarenwinkel met totoformulieren."

Het aanbod is divers. Er staat onder meer een grote bak met afgeprijsde boeken. Leesliefhebbers kunnen boeken in tal van genres op de kop tikken. Vanzelfsprekend mogen tijdschriften niet ontbreken. Ook de agenda's voor volgend jaar liggen al in de rekken. De kattenagenda van kattentekenares Francien van Wetering ontbreekt evenmin. Ook zijn er allerlei felicitatie- en rouwkaarten.

Voorin de winkel staan nog waterpijpen. "Ook daar is vraag naar. In het begin hebben we enkele waterpijpen verkocht", zegt Monica Kollen. De winkel oogt zelfs als een kleine supermarkt. Het assortiment is onder meer uitgebreid met shampoo en tandpasta. "Het is eigenlijk heel divers. Snoepgoed en drinken horen er ook bij. Net zoals sieraden, mokken en geurkaarsen. Ook verhuren we Abrahams en Sarah's."

Aan het aanbod ligt het niet. "We zijn de enige tabak- en cadeaushop in Haaksbergen. Maar op deze locatie hebben we weinig winkelend publiek. Dat is aan de Spoorstraat anders. Het is heel moeilijk om hier meer toeloop te krijgen, als er weinig winkels zijn. Sinds een jaar zijn we PostNL-locatie geworden. Daardoor is het ook wat drukker geworden", zegt Monica Kollen, die ook met de kerstversiering wil beginnen.

De winkel is in het Winter Wonder Weekend op 15 en 16 december geopend. Op die dagen is het druk in het dorp. "We gaan hier ook een kraam voor de winkel neerzetten. In het Winter Wonder Weekend hopen we op meer bezoek aan de Von Heijdenstraat. Vorig jaar was het hier heel druk in dat weekend."

Winkels uitgelicht

De Haaksberger Koerier brengt regelmatig een bezoek aan een winkel in Haaksbergen. De winkeliers vertellen in deze serie iets over hun passie voor de onderneming.

Meer berichten