Dennis en Toyna Menzing.
Dennis en Toyna Menzing.

Menzing wil ooit een keer de beste van Nederland worden

  Zakelijk

HAAKSBERGEN - Op de toonbank bij Eetsalon Menzing staan twee bokalen. De trofeeën mogen bij binnenkomst gezien worden. Ze zijn er trots op bij Eetsalon Menzing. De bekende eetgelegenheid aan de Eibergsestraat heeft onlangs hoge ogen gegooid in de 'Champions League voor cafetaria's'.

De onderneming uit Haaksbergen behaalde een tweede plek in de landelijke top honderd. In de provincie Overijssel kreeg de onderneming uit Haaksbergen de hoogste beoordeling. Bij die twee prestaties horen twee bekers. De eigenaren Dennis en Toyna Menzing hebben de bokalen pontificaal op de toonbank gezet. De hoge score vervult hen en de medewerkers met trots. Maar bij Eetsalon Menzing willen ze niet op hun lauweren rusten. Ook volgend jaar doen ze mee. "We hopen uiteraard ook een keer eerste te worden. Dat zou geweldig zijn. In het verleden hebben we ook al eens de derde prijs gepakt", zegt Dennis Menzing op deze dinsdagmiddag vlak na twaalven. Een half uur eerder heeft hij de deur weer opengedaan. Op dinsdagochtend begint een nieuwe week. Maandag blijft de deur dicht. Maar het is dan geen rustdag. Op de eerste werkdag van de week worden wel broodjes bezorgd via BroodjeMenzing.nl.

Korte wachttijden

Eetsalon Menzing is veel meer dan een cafetaria. Het assortiment is groot. Menzing vindt het belangrijk dat bezoekers veel te kiezen hebben. Lang niet iedereen wil alleen patat met een frikandel of bamischijf. In de zaak zitten deze dinsdagmiddag enkele bezoekers te lunchen. 'Extra eetmomenten' noemt Menzing dat. "Die bezoekers komen niet als we alleen snacks hebben. Een uitgebreid assortiment met ook broodjes, panini's en maaltijdsalades is belangrijk. Daarnaast streven we naar korte wachttijden. We weten dat mensen het vervelend vinden lang te moeten wachten op hun bestelling."

Geen last van supermarkten

Aan klandizie geen gebrek. Ook op deze dinsdag. Tussendoor geeft Menzing nog wat waardebonnen weg aan Bon Boys. De voetbalclub aan de andere kant van Haaksbergen zamelt prijzen in voor de aanstaande bazaar en Menzing is de beroerdste niet. Het gaat de eetsalon aan de Eibergsestraat voor de wind. Van de verruimde supermarkttijden zegt de ondernemer niets te merken. "Daar werd in onze branche wel over gesproken. Men kan voor een snelle maaltijd 's avonds of op zondag ook naar de supermarkt gaan. Maar hier merken we daar niets van. Veel mensen vinden het lekker om af en toe patat of een broodje bij de cafetaria te halen. Dat is niet minder geworden doordat de winkels ook 's avonds en op zondag open zijn."

Vroeger dicht

Menzing is niet meer zoals vroeger tot laat in de avond geopend. De openingstijden zijn aangepast. "Het heeft echt geen zin meer tot een uur of elf nog open te zijn. We hebben op een gegeven moment gekozen voor negen uur. Alleen in de zomermaanden sluiten we later. Maar dan is ook onze ijssalon Menotti tot tien uur open." Het ijsseizoen is inmiddels afgelopen. Eetsalon Menzing kan mede dankzij de warme zomer terugkijken op een topseizoen. "En nu met deze prachtige prijzen wel helemaal."

Ondernemers uitgelicht

De Haaksberger Koerier brengt regelmatig een bezoek aan een winkel of onderneming in Haaksbergen. In deze serie kunnen lezers kennismaken met de ondernemers. Zij vertellen iets over de passie voor hun bedrijf.

Meer berichten