Foto: Ben Loman

Inge Poodt bakt zuurdesembrood dat wél lekker is

  Zakelijk

Haaksbergen - Hier in de regio associëren de mensen zuurdesembrood vaak met het vrij zure, vaste roggezuurdesembrood dat direct over de grens verkrijgbaar is. Jammer en onterecht vindt Inge Poodt. Met 'PoodtBroodt' wil ze daar verandering in brengen.

De Haaksbergse heeft zich verdiept in verschillende werkwijzen om een lekker, luchtig en mild zuurdesembrood te kunnen bakken. "Een bezoek aan een bakkerij in Oslo bracht mij op het idee om dit heerlijke en gezonde brood ook in Haaksbergen op de kaart te zetten. Op 10 juni kan iedereen het proeven op de braderie bij het Hagen." PoodtBroodt is een kleinschalige bakkerij aan de Zoomweg 8. Er worden enkele keren per week steeds wisselende soorten biologisch desembrood gebakken. De broden kunnen via de website, die deze week online gaat, worden besteld en worden binnen de gemeente aan huis bezorgd.

"In alle ons omringende landen wordt al eeuwenlang zuurdesembrood vervaardigd. De Nederlandse bakkerijen daarentegen zijn sinds de ontdekking van het bakkersgist (rond 1850) geleidelijk aan gestopt met het bakken van zuurdesembrood. Gelukkig is met name in het westen van ons land het zuurdesembrood al enkele jaren bezig met een revival."

Meer berichten