Geert Pots in de kamer voor relaxfauteuils. De nieuwe kamer wordt momenteel ingericht.
Geert Pots in de kamer voor relaxfauteuils. De nieuwe kamer wordt momenteel ingericht. (Foto: Stefan Wegdam)

Geert Pots van Potz Wonen: 'Na die Meimarkt kwam de loop erin'

  Zakelijk

Het zijn drukke tijden momenteel voor Geert Pots en zijn team van Potz Wonen. De woonwinkel aan de Textielstraat 28 ondergaat een verbouwing. Binnen wordt een en ander opnieuw ingericht. Opvallend is de nieuwe kamer voor relaxfauteuils. Met alleen het neerzetten van deze comfortabele stoelen is de klus echter nog niet geklaard. Er wordt een lift gebouwd in de winkel.

HAAKSBERGEN - De kamer voor relaxfauteuils is op de bovenetage. Daar wordt bovendien nog een kamer met tafels en stoelen heringericht. "De lift naar de bovenverdieping is een service voor onze klanten. We vinden dat iedereen zonder problemen boven moet kunnen kijken. Ideaal voor mensen die slecht ter been zijn. Natuurlijk hebben we een trap, maar de lift is een goed alternatief", zegt eigenaar Geert Pots.

De 53-jarige ondernemer zit alweer meer dan negen jaar op de huidige locatie op het bedrijventerrein Stepelo. In december 2008 werd Potz Wonen aan de Textielstraat geopend. Daarvoor was de winkel gevestigd in hartje Haaksbergen. "We hebben vijf jaar aan de Molenstraat gezeten. Maar daar konden we niet blijven vanwege ruimtegebrek. Het was te klein", zegt Pots.

Zo'n vijftien jaar is hij inmiddels zelfstandig ondernemer. "Ik was een jaar of 36 toen ik de stap naar het ondernemerschap wilde maken. Daarvoor werkte ik al in deze branche. Maar ik kreeg de wens om voor mezelf iets op te zetten. Daar ben ik aan de Molenstraat mee begonnen. De eerste paar maanden verliepen best moeizaam, maar na de Meimarkt kwam de loop erin. Die dag was toen heel belangrijk. Veel mensen ontdekten dat er een nieuwe woonwinkel was in Haaksbergen."

Niet veel later keek Pots al naar een nieuwe locatie. Hij had simpelweg meer ruimte nodig. Pots keek naar bestaande panden, maar besloot nieuw te bouwen. Bedrijventerrein Stepelo was in ontwikkeling. Bovendien kreeg hij groen licht voor grootschalige detailhandel op die locatie vlakbij de Gamma. Pots zag het helemaal zitten.

Vlak na de opening echter begon de economische crisis. Steeds meer mensen werden werkeloos en de koopkracht daalde. Pots volgde het nieuws met een enigszins bezorgd gemoed. Maar nu kan er hij met een glimlach op terugkijken. "We hebben de crisis bijna zonder problemen doorstaan. Alleen in de zomer van 2011 was er een dip. Die maanden waren behoorlijk slecht. Maar daarna trok het weer aan. De laatste jaren gaat het zelfs ontzettend goed", zegt Pots, die onlangs nog een outlet opende.

Die zaak is iets verderop op het bedrijventerrein. "Daar verkopen we goede meubels tegen outletprijzen", zegt Pots. Bij Potz Wonen zelf wordt lifestyle met hoofdletters geschreven. De kamers zijn ingericht met decoratie. Op de tafels staan bijvoorbeeld vazen en schalen. Lampen ontbreken evenmin. "Bezoekers vinden het fijn om een mooi ingerichte kamer te zien. Dat is sfeervoller en geeft een beter beeld van de werkelijkheid. Thuis zijn er immers ook woondecoraties. De tijd van kale tafels in een woonwinkel is voorbij."

Winkels uitgelicht

De Haaksberger Koerier brengt regelmatig een bezoek aan een winkel in Haaksbergen. In deze serie kunnen lezers kennismaken met de winkeliers. Zij vertellen iets over de passie voor hun winkel.

Meer berichten
Shopbox