Logo haaksbergerkoerier.nl


Leonie Kleissen, Maaike Aarnink en Wies Karssenberg in het nieuwe gezondheidscentrum De Bouwmeester. De voormalige bieb is verbouwd en de eerste zorgverleners hebben hun intrek al genomen.
Leonie Kleissen, Maaike Aarnink en Wies Karssenberg in het nieuwe gezondheidscentrum De Bouwmeester. De voormalige bieb is verbouwd en de eerste zorgverleners hebben hun intrek al genomen. (Foto: Stefan Wegdam)

Zorgverleners in voormalige bieb De Bouwmeester

  Zakelijk

De voormalige bibliotheek De Bouwmeester is verbouwd tot gezondheidscentrum. De eerste zorgverleners hebben hun intrek genomen.

HAAKSBERGEN - De Bouwmeester is weer open. Het voormalige bibliotheekgebouw naast scholengemeenschap Het Assink lyceum heeft een gedaantewisseling ondergaan. Boeken hebben plaatsgemaakt voor zorgverleners. De voormalige bibliotheek is een gezondheidscentrum geworden. Twaalf zorgverleningsinstanties zijn gehuisvest in het onderkomen, waaronder huisartsen, Mediant, een podotherapeut en een diëtiste. Niet iedereen is al naar De Bouwmeester verhuisd. Het gezondheidscentrum is begin deze maand geopend. Over enkele weken zullen alle zorginstanties er hun intrek hebben genomen. Weinig herinnert binnen meer aan de oude bibliotheek. Of het moet de grote boekenkast zijn, aan de muur van de wachtruimte. Daarin staan tientallen boeken. "De boekenkast is een knipoog naar het verleden. Bezoekers mogen boeken brengen en lenen", zegt huisarts Leonie Kleissen.

Maar de bezoekers van het gezondheidscentrum komen niet naar De Bouwmeester voor literatuur. Ze hebben medische hulp nodig. Tal van zorginstanties hebben de krachten gebundeld door bij elkaar in hetzelfde gebouw kantoor te houden. Het initiatief is genomen door enkele Haaksbergse huisartsen. De huisartsen Kuipers, De Groot, Engberink en Kleissen hebben in De Bouwmeester twee duopraktijken. "Wij zaten met onze praktijk aan de Schubertstraat, maar het pand was veel te klein", zegt Kleissen. Ook Wies Karssenberg van Podotherapie Oost-Nederland is in haar nopjes met het nieuwe onderkomen. "Wij zaten op de Markt, achter de kerk. Dat pand voldeed niet aan de kwaliteitseisen. Bovendien was het voor de bezoekers daar lastig parkeren", zegt Karssenberg. Diëtiste Maaike Aarnink verhuisde van De Werfheegde naar De Bouwmeester. Zij is blij met de locatie. "Dichtbij de ouderenappartementen van De Bouwmeester en De Kalter. Hier loop je makkelijk naartoe. Het is goed om hier met elkaar samen te werken", zegt Aarnink. Karssenberg noemt een voorbeeld. "Ik kan hier overleggen met huisartsen als er iemand met een probleem in mijn praktijk komt. Diabetes met een wond bijvoorbeeld. Samenwerking is de kracht van dit gezondheidscentrum."

Huisartsen kunnen bovendien doorverwijzen naar andere hulpverleners in het gebouw. Voor bijna alle praktijkruimtes is een huurder gevonden. Maar voor één ruimte wordt nog een zorgverleningsinstantie gezocht. De organisaties hopen dat zich nog een belangstellende meldt.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox