Honderdjarig Kormelink: geen cadeaus, maar geld voor goede doelen

  Zakelijk

Rietmolen - Drie goede doelen hebben uit handen van Walter Kormelink van het gelijknamige aannemersbedrijf uit Rietmolen een cheque ontvangen. Kormelink bestond vorig jaar honderd jaar en heeft ter ere van dit jubileum een feest gehouden voor relaties. De gasten konden als verjaardagscadeau een donatie doen aan het BTO Technieklokaal, Buitenkans Haaksbergen en Kans voor een Kind.

Om het jubileum van Aannemersbedrijf Kormelink te vieren werden er in 2017 diverse festiviteiten georganiseerd. Het jaar werd afgesloten door in december een inspirerende middag voor klanten en relaties te organiseren, waarbij stil werd gestaan bij het thema 'Samenwerking in de bouw'. Omdat Kormelink veel waarde hecht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen is het idee ontstaan om tevens een goed doel te ondersteunen. In plaats van cadeaus en bloemen heeft Kormelink haar gasten gevraagd te doneren aan een goede doel.

In totaal is er 6.000 euro ingezameld. Kormelink heeft het afgerond naar een symbolisch bedrag van 2.017 euro per goed doel. Directeur Walter Kormelink heeft de cheques uitgereikt. Vertegenwoordigers van de drie doelen zijn erg blij met hun cheque. Walter Kormelink: "We hebben ieder doel gevraagd naar de bestemming. We zijn er dan ook van overtuigd dat de bedragen goed terechtkomen. Uiteraard willen we alle gasten bedanken voor het mogelijk maken van deze actie."

Buitenkans Haaksbergen is een kleinschalige zorgboerderij aan de Sonderenstraat in Haaksbergen. Buitenkans biedt dagopvang voor kinderen en jongvolwassenen met een zorgvraag. Daarnaast kunnen ook volwassenen terecht voor dagbesteding.

In Borculo is Technieklokaal Berkelstreek gevestigd, een modern technieklokaal dat gebruikt wordt door basisscholen en gemeenten. Het technieklokaal is geschikt voor leerlingen uit groep 7 en 8 en zij krijgen de mogelijkheid om te ervaren hoe leuk techniek is. Het technieklokaal wordt beheerd door stichting BTO Berkelstreek.

Stichting Kans voor een Kind vervult individuele wensen van kinderen uit Twente. Deze kinderen hebben het niet gemakkelijk door een lichamelijke of psychische ziekte of door sociale of maatschappelijke omstandigheden.

Meer berichten