Logo haaksbergerkoerier.nl


Foto: Stefan Wegdam

Jolande Bellers verhuist met Heppinez Mode naar Molenstraat

  Zakelijk

Bij Heppinez Mode is de kleding momenteel afgeprijsd. De najaarscollectie gaat in de uitverkoop. Dat is na de jaarwisseling in de modebranche niets nieuws. Binnenkort komt de eerste voorjaarscollectie binnen. Maar bij Heppinez Mode wordt de kleding niet alleen afgeprijsd om plaats te maken voor een nieuwe collectie. Eigenares Jolande Bellers pakt binnenkort de verhuisdozen in.

HAAKSBERGEN - Heppinez Mode verhuist van de Von Heijdenstraat naar de Molenstraat. In het nieuwe onderkomen in het dorpshart van Haaksbergen ziet ze een beter toekomstperspectief. "In de Molenstraat is meer traffic, zoals dat heet. Daar zien veel meer mensen mijn winkel. De Molenstraat is een winkelstraat. Hier aan het einde van de Von Heijdenstraat zit ik meer in een uithoek. Het is best een dubbel gevoel. Ik kan hier met de collega-ondernemers heel goed overweg. We hebben in de laatste vijf weken van vorig jaar nog een gezamenlijke winkeliersactie gehouden. Toch is het beter om te verhuizen. Ik heb nog steeds de indruk dat veel mensen in Haaksbergen niet eens weten dat ik hier met mijn modezaak gevestigd ben", zegt Jolande Bellers.

Terug bij oude liefde
Heppinez Mode bestaat inmiddels ruim twee jaar. De kledingwinkel voor dames werd in het najaar van 2015 geopend. Jolande Bellers had altijd al een passie voor mode. "Maar toch heeft het heel lang geduurd voordat ik met een eigen winkel ben begonnen. Als tiener werkte ik bij Didi Fashion in Enschede. Daarna heb ik een kantoorbaan gekregen. Later heb ik me ook nog verdiept in alternatieve geneeswijzen. Daarvoor heb ik tal van workshops en cursussen gevolgd. Maar de mode heeft me nooit helemaal losgelaten. Bij Pebbles in de Spoorstraat ben ik verkoopster geweest. Dat deed ik erbij, omdat ik dat leuk vond." In die periode ontstond ook het idee om op eigen benen te gaan staan. Ze wilde zelf een kledingwinkel runnen. "Ik had daar ook meer tijd voor, omdat de kinderen niet meer zo jong zijn. In 2015 heb ik in veel modezaken elders in Nederland informatie ingewonnen."

'Vrouwen winkelen anders'
De onderneemster overwoog even om zowel dames- als herenkleding te gaan verkopen. Maar dat werd haar afgeraden. "Het is wel begrijpelijk voor één doelgroep te kiezen. Mannenkleding had me wel heel leuk geleken. Maar dan had ik hier maar een kleine collectie kunnen hebben. Want dameskleding is de hoofdmoot. Vrouwen winkelen anders dan mannen. Veel vrouwen vinden het leuker om gezellig rond te kijken of ze iets moois vinden. Niet altijd wordt er iets gekocht. Maar dat hoeft ook niet. Vaak komen ze later in het jaar nog eens terug en slagen dan wel. Ik wil dat bezoekers zich hier ook op hun gemak voelen. Ik laat ze rustig rondkijken."

'December was goed'
Heppinez Mode verkoopt dameskleding in het middensegment. "Ik ben niet goedkoop, maar ook zeker niet duur. Via Facebook en mond-tot-reclame heb ik de nodige bekendheid gekregen. Maar nog altijd merk ik dat mijn winkel bij veel mensen onbekend is. In het Winter Wonderweekend in december hadden we daarom nog een kraam in het centrum. Daar werden bezoekers ook doorverwezen naar de winkel. De decembermaand was goed", aldus Bellers.

'Nieuwe winkel ongeveer even groot'
Jolande Bellers hoopt nu veel belangstellenden naar de winkel te lokken met aantrekkelijke kortingen. Aan een rek hangen kledingstukken, die voor ruim de helft zijn afgeprijsd. Ook is er een actie 'twee halen, één betalen.' De verhuizing van Heppinez Mode staat op de rol voor medio maart. "Ik ga naar een pand vlakbij het Broekenhuis en de Action. Het is daar veel drukker dan hier. Ik verwacht dat aan de Molenstraat veel meer passanten een kijkje in de winkel komen nemen. Het segment verandert niet. Ook daar verkoop ik dameskleding. De nieuwe winkel is ongeveer even groot als hier."

Winkels uitgelicht
De Haaksberger Koerier brengt regelmatig een bezoek aan een winkel in Haaksbergen. In deze serie kunnen lezers kennismaken met de winkeliers. Zij vertellen iets over de passie voor hun winkel.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox