Inge Geuvers is even terug in Haaksbergen. Zij werkt al bijna vier jaar als schoonheidsspecialiste op Mallorca.
Inge Geuvers is even terug in Haaksbergen. Zij werkt al bijna vier jaar als schoonheidsspecialiste op Mallorca. (Foto: Stefan Wegdam)

Inge Geuvers werkt als schoonheidsspecialiste op Mallorca

  Zakelijk

Haar toekomst? Die ziet ze op Mallorca. Inge Geuvers (25) woont al bijna vier jaar op het Spaanse eiland. Ze werkt er als schoonheidsspecialiste. Nu is ze even terug in Haaksbergen. "Maar over een maand wordt het op Mallorca alweer drukker. Dan begint voor mij een nieuw seizoen. Het is er zo druk dat bedrijven zitten te springen om schoonheidsspecialistes."

HAAKSBERGEN - Mallorca is niet alleen populair bij jongeren. Inge Geuvers ziet ook veel ouderen en families met jonge kinderen in haar woonplaats Ca'n Picafort. "Jongeren komen vooral in het hoogseizoen naar de badplaatsen op het zuidelijke deel. Ca'n Picafort ligt aan de noordoostkust. In die plaats komen meer oudere mensen en gezinnen", zegt de oud-Haaksbergse, die in Ca'n Picafort samenwoont met haar Spaanse vriend Xavier Gómez Tauler.

Vier jaar geleden pakte ze in haar ouderlijk huis aan de Eibergsestraat de koffers in. Ze kreeg op Mallorca een baan aangeboden. Geuvers kon voor een Duitse onderneming op het eiland aan de slag als schoonheidsspecialiste. Daar had ze wel oren naar. "Ik had mijn opleiding als schoonheidsspecialiste in Almelo afgerond. Spanje was niet nieuw voor mij. Mijn stage was op Gran Canaria. Ik had zin om weer naar Spanje te gaan."

Samen met een studiegenote ging ze naar Mallorca. Het plan was om er een seizoen lang van februari tot en met november te gaan werken. Dat avontuur durfde ze wel aan. "Maar op dat moment wist ik nog niet dat ik er zo lang zou blijven. Ik begin straks aan mijn vijfde jaar op Mallorca." Nu ziet ze haar toekomst in Spanje. Geuvers is de taal machtig en houdt van het Spaanse leven. "De mensen zijn heel gastvrij. Ik ben door de familie van mijn vriend met open armen ontvangen. Spanjaarden genieten van het leven. Ze gaan meer met de familie uit en een groot deel van het leven speelt zich buiten af. Dat laatste komt natuurlijk door het klimaat. Mallorca is prachtig. Het binnenland is bergachtig. Ik vind Mallorca veel mooier dan Gran Canaria."

Aan werk is geen gebrek. "Iedereen die wil werken, kan op Mallorca een baan vinden. Veel Spanjaarden van het vasteland werken op Mallorca", zegt haar vriend Xavier. Ook schoonheidsspecialistes hoeven niet met de armen over elkaar te zitten. "Er zijn veel hotels waar vakantiegangers een schoonheidsbehandeling en massage kunnen krijgen. Maar voor de bedrijven is het lastig om goed personeel te vinden. Sommigen haken al vrij snel af, omdat ze toch naar huis terug willen. Dat geldt ook voor Spaans personeel van het vasteland."

Heimwee heeft Geuvers niet. "Ik ben in de winter enkele weken bij mijn familie hier en spaar ook vrije dagen op. Dan ga ik een lang weekend naar Nederland."

Meer berichten