Logo haaksbergerkoerier.nl


Foto: Stefan Wegdam

Woonwinkel Twentse Allure haalt het hout van dichtbij

  Zakelijk

Even snel een bos bloemen halen? Dat kan bij Twentse Allure. Maar de zaak aan de Spoorstraat 43 in hartje Haaksbergen is veel meer dan alleen een bloemist. De sfeervolle inrichting nodigt uit om inspiratie op te doen. Twentse Allure is ook een woonwinkel. Je wordt omringd door woondecoraties, meubels, stoffering en verlichting. En door hout uit het Lankheet.

HAAKSBERGEN - Voor de eigenaren Robert en Ellen van 't Veer zit de dag er bijna op, als ze deze avond om zes uur de deur op slot doen. De buitenstalling is naar weer naar binnen gebracht en de bloemen staan inmiddels in de koeling. In de winkel is voor de feestdagen een grote collectie kerststukken op hout te bewonderen. Aan variatie geen gebrek. Ze zijn met liefde en precisie gemaakt. De geurreceptoren doen hun werk. De aangename geur van het hout geeft het gevoel dat je in het bos bent. Het decoratiehout van Twentse Allure heeft geen lange weg afgelegd. Het is zelfs de gemeentegrens niet gepasseerd. Het hout is afkomstig uit het Lankheterbos, het uitgestrekte natuurgebied ten zuiden van Haaksbergen. Het ondernemerspaar heeft daar bewust voor gekozen. "Waarom moet hout uit een regenwoud in een ander werelddeel komen als er enkele kilometers verderop een houtzagerij staat? Het is toch veel mooier om met hout uit Het Lankheet te werken dan met hout uit de andere kant van de wereld", stelt Robert van 't Veer een retorische vraag? "Het Lankheet profiteert daarvan en het is milieubewuster. Hout hoeft niet meer over de halve wereld getransporteerd te worden."

Meubelmaker

De samenwerking met de houtzagerij van Het Lankheet gebeurt nu nog kleinschalig. Maar Robert en Ellen van 't Veer willen die graag uitbreiden. Het is niet ondenkbaar dat er ook tafels en stoelen van hout uit het Lankheet gemaakt gaat worden. "Die wens hebben we. Maar daarvoor moeten we ook samenwerken met een meubelmakerij. Het plan voor meubels van hout uit het Lankheet zit in een beginstadium. In het nieuwe jaar gaan we daar verder over nadenken." Voor het ondernemerspaar is winkelbeleving een sleutelwoord. Dat streven hebben ze op de huidige locatie aan de Spoorstraat kunnen waarmaken. "We zijn acht jaar geleden van De Kalter verhuisd naar de Spoorstraat. Aan De Kalter kampten we met ruimtegebrek. Daar verkochten we alleen bloemen, planten en potterie. Het magazijn was elders in Haaksbergen. Hier aan de Spoorstraat hebben we veel meer ruimte. We zijn van 275 naar bijna 700 vierkante meter gegaan. Hier kunnen we voor veel meer woonbeleving zorgen." En dat laatste is volgens Van 't Veer steeds belangrijker in dit tijdperk van veranderend consumentengedrag. "De winkeliers zullen zich moeten onderscheiden. Hier willen we alles goed kunnen presenteren. Ook streven we naar een heel divers aanbod." Twentse Allure speelt in op de veranderende behoeftes van de consument. De koopavond heeft lang niet meer zoveel aantrekkingskracht als weleer. "De zondag is steeds drukker geworden. Daarom zijn wij wekelijks op zondag geopend."

Zondag steeds drukker

Steeds meer mensen winkelen op zondag. Voor Twentse Allure is de koopzondag een belangrijke winkeldag geworden. "Vroeger was de koopavond op vrijdag belangrijk. Maar dat is allang niet meer zo. De zondag is steeds drukker geworden. Daarom zijn wij wekelijks op zondag geopend. Dat is voor veel mensen de enige dag waarop ze genoeg tijd hebben om uitgebreid te winkelen. Die ontwikkeling houd je niet tegen. Als ondernemer moet je daar op inspelen. Daarom zijn wij op koopavond gesloten, maar wel elke zondag geopend", zegt Robert van 't Veer.

Winkels uitgelicht

De Haaksberger Koerier brengt regelmatig een bezoek aan een winkel in Haaksbergen. In deze serie kunnen lezers kennismaken met de winkeliers. Zij vertellen iets over de passie voor hun winkel.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox