Dubbel succes Herman ter Avest op vluchten vanuit Frankrijk.
Dubbel succes Herman ter Avest op vluchten vanuit Frankrijk.

Dubbel succes Herman ter Avest op vluchten vanuit Frankrijk

  Verenigingen

Haaksbergen - De midfondvlucht van afgelopen zaterdag is gewonnen door Herman ter Avest. 

De 99 duiven van de Vale Doffer werden met zo'n 7700 andere duiven uit Twente en de Achterhoek op donderdag ingekorfd om vervolgens per vrachtwagen naar het Franse Dizy-le-Gros gebracht te worden. Dit ligt hemelsbreed op zo'n 342 kilometer vanaf Haaksbergen.

De duivenmelkers hoopten dat ondanks het miezerige weer deze zaterdag de duiven wel gelost zouden worden, omdat zondag (quatorze juillet) een nationale feestdag is in Frankrijk en dan mogen er geen duiven worden gelost. Om 11.30 uur was de bewolking opgetrokken en konden de 7700 duiven aan hun terugreis beginnen.

Een straffe wind uit het noorden zorgde ervoor de dat snelste duiven ongeveer 68 kilometer per uur vlogen op hun terugweg naar Haaksbergen. Om 16.20.26 uur arriveerde de eerste duif bij Herman ter Avest, voorzitter van De Vale Doffer.

Er was dit weekend ook een jongeduivenvlucht vanuit Bierges. Hier pakte Herman een tweede prijs, achter een duif van Thijs Boomkamp.

Tenslotte werd er dit weekend gevlogen vanuit Dax (1.100 kilometer vanaf Haaksbergen). Ook hier had Herman vier duiven in de strijd en ook hier was het een duif van Herman die de eerste prijs had in de vereniging. Herman ter Avest werd derhalve gekroond tot melker van de week bij De Vale Doffer.

Meer berichten