Vorig jaar namen aan het Haaksbergse wandelfestijn 2113 wandelaars deel. Zoals gebruikelijk veel schooljeugd.
Vorig jaar namen aan het Haaksbergse wandelfestijn 2113 wandelaars deel. Zoals gebruikelijk veel schooljeugd. (Foto: PR)

Primeur: Vierdaagse start op donderdag bij Los Hoes

  Verenigingen

Haaksbergen - Van maandag 3 tot en met vrijdag 7 juni verzorgt Wandelkring DIO voor de 61e keer de Avondwandelvierdaagse Haaksbergen. Vorig jaar namen aan het wandelfestijn 2113 wandelaars deel. Zoals gebruikelijk veel schooljeugd. Maar ook verschijnen altijd een groot aantal rolstoelers aan de start. Al deze deelnemers kunnen vier avonden genieten van de fraaie routes die door de Commissie Wandelevenementen door de natuurgebieden rondom Haaksbergen zijn uitgezet.

Al vele jaren kent de Avondwandelvierdaagse het zelfde rijtje startlocaties. De start op de donderdag is dit jaar gewijzigd. Er wordt dan gestart vanaf basisschool het Los Hoes aan de Hassingborgh 16. Vanaf deze school zijn nieuwe routes uitgezet richting Sint Isidorushoeve en de Hassinkbrink.

Maandagavond 3 juni wordt zoals gebruikelijk gestart vanaf basisschool Sint Bonifatius (Lijsterstraat 11), dinsdag 4 juni vanaf basisschool Pius X (Jordaansingel 20), woensdag 5 juni vanaf het Gängelhuuske (Molenstraat 56) en vrijdag 7 juni vanaf de Markt. De deelnemers hebben de keuze uit de afstanden 3, 5 en 10 km.

Deelnemers aan de 10 km starten vier dagen lang om 18.00 uur (en op de vrijdag om 17.45 uur). Deelnemers aan de 5 km starten vier dagen lang om 18.15 uur (en vrijdag om 18.15 uur). Deelnemers aan de 3 km starten alle vijf dagen om 18.30 uur.

Aanmelden kan tot zaterdag 1 juni 12.00 uur bij de VVV Haaksbergen aan de Stationsstraat 3. Inschrijven is ook mogelijk aan het startbureau op de wandelavonden. Men kan ook een, twee, drie of vier avonden deelnemen,

Evenals voorgaande jaren zal DIO een deel van het inschrijfgeld ten goede laten komen aan een goed doel. Dit jaar is dit Stichting JuNiMo, een vrijetijdsgroep voor kinderen en jongeren met een beperking of aan autisme aanverwante stoornis.

Voor meer informatie zie:

www.jumimo.nl

Meer berichten