Peter Bos en Rikky Dekkers houden het bij een potje schaak. Maar aanstaande zondag is er in en rond het Kulturhus héél véél meer te doen voor de basisschooljeugd.
Peter Bos en Rikky Dekkers houden het bij een potje schaak. Maar aanstaande zondag is er in en rond het Kulturhus héél véél meer te doen voor de basisschooljeugd. (Foto: Betty Morsinkhof)

Spelmiddag voor Haaksbergse jeugd tijdens Meimarkt

  Verenigingen

Haaksbergen - Rotary-Club Haaksbergen, de HOV, de jeugdgroep van de moskee en het Kulturhus hebben de handen ineen geslagen. Dat levert zondag tijdens de Meimarkt een verrassende activiteit op voor de basisschooljeugd uit de groepen 3 tot en met 8: een spelmiddag in en rond het Kulturhus. Waarbij alles draait om sport, techniek, creativiteit, theater, dans, natuur. Meedoen is gratis. door Betty Morsinkhof

De spelmiddag wordt gehouden onder de vlag van de Meimarkt. Het idee komt uit de hoed van de plaatselijke Rotarians en heeft alles te maken met hun bekende actie Sterren Stralen. "Elk jaar opnieuw krijgen we hiervoor zó veel steun vanuit de samenleving. Met deze spelmiddag willen we graag iets terug doen voor álle kinderen", vertellen Rikky Dekkers en Peter Bos namens de club.

De spelmiddag begint om 12.00 uur, tegelijk met de kinderrommelmarkt die in het centrum wordt gehouden. "Het Kulturhus sluit daar qua locatie mooi op aan." Er is echt héél veel te doen voor de jeugd. Zo kan je wandelen over het blote-voetenpad van Natuurmonumenten/IVN en dansen met Steps en MiDanza. Je kan leren schaken of lekker met speelgoed spelen. Er is interactief theater. Je kan schilderen met atelier Het Zwierige Penseel of stof sjabloneren met de MuseumFabriek. Of muziek maken met Popscool. Onder begeleiding van Saxionstudenten kun je je uitleven met technisch Lego. Pre-U junior heeft leuke kijk- en doe-experimenten en USA daagt je uit met bootcamp. Er is een interactieve voetbalmuur van Yalp, een springkussen en ga zo maar door.

Sommige activiteiten zijn in de vorm van een workshop gegoten. Dat betekent beperkte deelname en vol is vol. Een grote groep vrijwilligers van zowel de Rotary als de jeugdgroep van de Ertugrul Gazi moskee is paraat om de kids te begeleiden. "Omdat we willen dat álle kinderen kunnen meedoen is de spelmiddag helemaal gratis. We hopen dat ze het heel erg naar de zin hebben!"

De spelmiddag is van 12 tot 16 uur in en rond het Haaksbergse Kulturhus.

Meer berichten