De Kennedymars trekt jaarlijkse honderden wandelaars naar Haaksbergen.
De Kennedymars trekt jaarlijkse honderden wandelaars naar Haaksbergen. (Foto: nico asbroek)

DIO haalde vorig jaar dik tienduizend wandelaars naar Haaksbergen

  Verenigingen

Haaksbergen - Wandelkring DIO heeft een nieuwe voorzitter in Henk Heijman. Hij volgt interim-voorzitter Dirk Haan op, die twee jaar geleden het stokje van Hennie Horst overnam. Dit kreeg vorige week zijn beslag tijdens de ledenvergadering. Daarin werd bekendgemaakt dat vorig jaar ruim tienduizend wandelaars naar Haaksbergen kwamen voor een of meer van de tochten van DIO.

Waarnemende voorzitter Dirk Haan kon 43 leden verwelkomen in het Gängelhuuske. Uit het jaarverslag bleek dat het jaar 2018 een uitstekend jaar was. Dit ondanks een kleine terugloop in ledenaantal van 277 naar 267.

De deelname aan de wandelingen bleef stabiel. Er kwamen 10.441 wandelaars naar Haaksbergen, hetgeen slechts 82 minder was dan in 2017. De leden bezochten ook in het verslagjaar 2018 weer veel wandeltochten in binnen- en buitenland. "Samen met de door ons georganiseerde wandelevenementen en de doordeweekse wandelingen hebben wij de doelstelling om mensen door middel van wandelen in beweging te brengen weer ruimschoots gehaald", aldus Haan.

In april 2017 trad Hennie Horst af als voorzitter. Aan gezien er geen opvolgers was op dat moment werd een waarnemer in de persoon van Dirk Haan benoemd. Na 729 dagen kon Dirk vorige week de hamer overdragen aan de nieuwe voorzitter Henk Heijman. In het bestuur nam Hugo de Pijper de plek van Wim Dammink in. In de beheerscommissie van het Gängelhuuske nam Ria Timmer na 13 jaar afscheid, zij werd opgevolgd door Gerda Smid.

Meer berichten