De start van de jeugd tijdens de editie van 2016. Foto: Nico Asbroek
De start van de jeugd tijdens de editie van 2016. Foto: Nico Asbroek

Watermolenloop 2019: 3 tot 15,3 kilometer lopen rond Oostendorper watermolen

  Verenigingen

Haaksbergen - Atletiekvereniging Haaksbergen is zondag 20 januari gastheer van de jaarlijkse Watermolenloop. Deelnemers kunnen kiezen uit vier afstanden: de 3 kilometer voor de jeugd tot 18 jaar en een ronde van 5,1 kilometer die een, twee of drie keer gelopen kan worden.

Beide routes gaan door het mooie buitengebied rondom de Oostendorper watermolen, waarbij de lus van 5,1 kilometer ook door het Lankheterbos gaat. Na afloop ontvangt iedereen tegen inlevering van het startbewijs een kop kippensoep.

Deelnemers van de Fysik-hardloopclinic, die op weg zijn naar de Engelse Mijlenloop op zondag 24 maart, kunnen de Watermolenloop gebruiken om te zien hoe het staat met de vorm na de feestdagen. Maar ook voor de geoefende lopers is de Watermolenloop een mooie test. Bij start/finish staat een grote klok, waarop iedereen zijn of haar gelopen tijd kan aflezen. 

Start en finish zijn op de atletiekbaan aan de Scholtenhagenweg 39. Om 10.30 uur is de start van de drie afstanden voor volwassenen, om 10.35 uur start de jeugd aan de 3 kilometerloop.

Inschrijven kan op zondagochtend 20 januari vanaf 9.30 uur in het clubgebouw van AVH. De kosten bedragen 3 euro voor lopers van 19 jaar en ouder en 2 euro voor de jeugd tot en met 18 jaar. Voor leden van AVH is deelname kosteloos.

Meer berichten