Hoeve Vooruit legde de mannen van DEO over de knie.
Hoeve Vooruit legde de mannen van DEO over de knie.

Hoeve Vooruit haalt nu wel flink uit tegen DEO

  Verenigingen

St. Isidorushoeve - Hoeve Vooruit trad op zondagmiddag 30 september thuis aan tegen DEO. De club uit Dijkhoek bij Borculo werd met 7-1 opzij gezet.

Hoeve Vooruit toonde vorige week veerkracht door een 2-0 achterstand om te draaien in een 2-3 winst op bezoek bij GSV in Geesteren (Gelderland). Tegenstander DEO verloor thuis van EGVV uit Gelselaar.

Vorig seizoen was Hoeve Vooruit in beide wedstrijden tegen DEO de betere ploeg. De gelouterde spelers van DEO sprongen echter beduidend beter met de kansen om, waardoor Hoeve Vooruit slechts 1 punt overhield aan de duels tegen DEO. Dit keer was de oranje brigide beduidend sterker én doeltreffender.

Hoeve Vooruit was in de eerste 10 minuten ietwat zoekende door een aantal wisselingen ten opzichte van vorige week. Toch bleek al snel dat Hoeve Vooruit over meer voetballende bagage beschikte dan DEO. Het nam al snel het heft in handen. Toch opende DEO de score. Hoeve Vooruit vergat achterin in te grijpen. Mark Tackenkamp bereikte Eduard Graaskamp met een ragfijne voorzet, die laatstgenoemde knap binnenkopte.

Hoeve Vooruit liet vorige week al zien niet onder de indruk te zijn van een achterstand. DEO werd met verzorgd positiespel teruggedrukt op eigen helft. Binnen 20 minuten draaide Hoeve Vooruit de wedstrijd volledig om. Eerst scoorde Jeffrey Kroeze uit een rebound de 1-1. Vervolgens kopte Maarten Hobbenschot de 2-1 binnen uit een vrije trap van Mart Velthuis. Hoeve Vooruit creëerde daarna legio kansen. De afwerking liet alleen telkens te wensen over. Toch was het Niels Karnebeek die voor rust het duel in het slot gooide met twee goals. Hij stond beide keren op de juiste plek na mistasten van de DEO-defensie. Zo was de ruststand 4-1.

Hoeve Vooruit bleef in de tweede helft scherp spelen. In defensief opzicht werd er nauwelijks iets weggegeven. Daarnaast bleef het de wedstrijd controleren door DEO terug te drukken op eigen helft.

Hoeve Vooruit bouwde de score logischerwijs verder uit in de tweede helft. Jeffrey Kroeze scoorde de 5-1 uit een zelf versierde penalty. Rick Velthuis scoorde de 6-1 uit een perfecte voorzet van Ties Verberne.

Het slotakkoord was voor het tandem Rick Velthuis-Jeffrey Kroeze. Rick Velthuis zette Jeffrey Kroeze oog-in-oog met de doelman. Jeffrey Kroeze omzeilde de doelman en tikte de bal in een leeg doel en bepaalde daarmee de eindstand op 7-1.

Meer berichten