Zaterdag werden de winnaars van de 1e en 2e prijs in het zonnetje gezet.
Zaterdag werden de winnaars van de 1e en 2e prijs in het zonnetje gezet.

Zeefdruk en zevenzitter voor winnaars verloting Scholtenhagenfestival

  Verenigingen

haaksbergen - Het Scholtenhagenfestival van zondag 3 juni jongstleden was een groot succes. Met goede muziek, mooie kunst en volop kindervertier. De honderden bezoekers kochten vrijwel allemaal een of meer loten voor het goede doel: Stichting Leergeld Haaksbergen. Deze stichting ondersteunt kansarme kinderen om mee te kunnen doen in de maatschappij.

De winnende lotnummers werden daags na het festival bekendgemaakt en op scholtenhagenfestival.nl gezet. Zaterdag werden de winnaars van de 1e en 2e prijs in het zonnetje gezet.

De hoofdprijs, een zeefdruk van Bianca Leussink, ging naar de heer Smit uit Haaksbergen. Deze werd door Peter IJgosse, lid van de sponsorcommissie, uitgereikt. "Dit fraaie kunstwerk krijgt zeker een prominente plaats krijgen in de huiskamer", aldus Smit.

De tweede prijs was een dagje rondrijden in een BMW-cabrio van de firma Broekhuis uit Enschede. De Haaksbergse mevrouw Scharenborg was de gelukkige. Aangezien ze net naar de kapper was geweest, droeg ze deze 'kapselonvriendelijke prijs' over aan haar drie dochters en vier kleinkinderen. Omdat dit aantal niet in een cabrio past, was de firma Broekhuis onmiddellijk bereid een zevenpersoons auto ter beschikking te stellen. Hiermee wordt op een zonnige dag een familie-uitje geregeld.

Meer berichten