Bas Nijhuis loste vorig jaar het startschot van de 31e editie van de Kennedymars Haaksbergen. Foto: Nico Asbroek
Bas Nijhuis loste vorig jaar het startschot van de 31e editie van de Kennedymars Haaksbergen. Foto: Nico Asbroek

Wie helpt Kennedymars weer een feestje te worden?

  Verenigingen

Haaksbergen - "Nu al kijken we uit naar 21 en 22 september, het weekeinde waarin de 32e editie van de Kennedymars Haaksbergen wordt gehouden. De start van de sfeervolle happening keert terug naar het marktplein, er is een extra tienkilometertocht op de vrijdagavond en er zijn nieuwe rustposten opgenomen in de route: scoutinggebouw De Klomp en het Horstervennehoes."

Janine Feddema, secretaris van de Stichting Kennedymars Haaksbergen, kan niet wachten tot het zover is. Ook al voelde ze zich ook meer dan welkom bij het Kulturhus, waar de afgelopen jaren werd gestart: "Na een aantal gastvrije jaren bij het Kulturhus start het internationale wandelspektakel als vanouds vanaf het marktplein. Ook het gemeentehuis is betrokken bij de Kennedymars. Het 'huis der gemeente' doet zijn naam eer aan door vrijdag als startbureau te fungeren."

Dit jaar is er voor het eerst is er een tienkilometertocht op de vrijdagavond. "Schooljeugd, collega's, buurtteams en vriendenclubs krijgen vanaf 19 uur de kans om de sfeer van de Kennedymars op te snuiven. Onderweg is er één rustpost: de schaapskooi ofwel het Horstervennehoes." Ook zaterdag overdag vinden de wandelaars deze nieuwe rustpost op hun pad. Feddema: "Blij zijn we ook met het clubgebouw van Scouting De Klomp als rustpost. Van hieruit gaan de deelnemers aan de nachtwandelingen het buitengebied in."

De Kennedymars Haaksbergen is op zoek naar mensen die willen meehelpen om het evenement ook in 2018 tot een groot succes te maken. "Als vrijwilliger krijg je een rol die bij jou past", vertelt Feddema. "Is verkeersregelaar iets voor jou? Lijkt voor gastheer of gastvrouw spelen bij één van de rustposten je leuk? Of zie jij jezelf helpen bij de uitgifte van startbewijzen of medailles? Kom erbij! Samen maken we van de Kennedymars Haaksbergen één groot feest!"

Geïnteresseerden en mensen met vragen hierover kunnen contact opnemen met Janine Feddema via mail: secretaris@kennedymarshaaksbergen.nl. Bellen of whatsappen mag ook: 06-15690841 (na 19 uur).

Meer berichten