Bijen zijn kleine beestjes, maar ze zijn onmisbaar voor het leven op aarde in z'n huidige vorm.
Bijen zijn kleine beestjes, maar ze zijn onmisbaar voor het leven op aarde in z'n huidige vorm.

Bijen bekijken bij IVN en De Heidebloem

  Verenigingen

HAAKSBERGEN – Belangstellenden kunnen zaterdag 14 juli en zondag 15 juli bijen bekijken bij verschillende bijenstallen. Imkervereniging De Heidebloem doet mee aan de open imkerijdagen.

Zowel in de stal bij het IVN-gebouw aan het Dievelaarslaantje als bij Erve Hanebulten aan de Beekweg bij Buurse zijn activiteiten. De Heidebloem en IVN Haaksbergen werken ditmaal samen. Het IVN heeft 2018 namelijk uitgeroepen tot het Jaar van de wilde bij. Erve Hanebulten is beide dagen geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Kinderen kunnen er kaarsen maken van bijenwas, imkers vlechten korven en bezoekers kunnen in de bijenstal een kijkje nemen. Er is tevens uitleg over het slingeren van honing.

Het terrein van IVN Haaksbergen aan het Dievelaarslaantje is alleen zondag geopend, van 12.30 uur tot 17.00 uur. In de heemtuin kunnen bezoekers imkers aan het werk zien. Voor het clubgebouw worden pannenkoeken met honing geserveerd. Binnen worden ook films getoond over het leven van de bijen. Deskundigen geven bovendien uitleg om tuinen aantrekkelijk te maken voor bijen. Aan deze imkermiddag is een wandeling gekoppeld. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor cursussen imkeren en korf vlechten in 2019.

Meer berichten