Foto's: Pieter van Deursen
Foto's: Pieter van Deursen

Hockey is even bijzaak tijdens Haackeys Knollenkamp

  Verenigingen

Haaksbergen - Bij Haackey werd dit weekend weer het gezellige Knollenkamp gehouden. Dit toernooi bestaat al sinds 1981 en dit jaar deden naast Nederlandse teams ook teams mee uit Engeland, Frankrijk en Duitsland. Voor met name de oudere spelers is het elk jaar weer een reünie.

De deelnemers van Haackey werden gemixed in teams, waardoor jong, oud, vrouwen en mannen samen ten strijde trokken. "Dat maakt dit evenement ook zo speciaal, omdat het één groot sportief feest is", vertelt Eva Alferink, één van de 5 organisatoren.

Op het Knollenkamp, dat zijn naam dankt aan het grasveld waar de eerste jaren op werd gespeeld, was het ook tussen de wedstrijden door goed toeven, mede dankzij het heerlijk weer. Zaterdagavond was er een themafeest met gekke outfits en draaide een DJ muziek. Zondag verschenen de eersten om half 10 met kleine ogen bij het ontbijtbuffet. Ook die dag moest er gespeeld worden.

Organisator Mirte van der Holst: "Met hulp van plaatselijke ondernemers en veel vrijwilligers is de catering verzorgd. Daarnaast is het erg praktisch dat veel teams op de omliggende campings verblijven, zodat er geen extra vervoer geregeld hoeft te worden."

Foto's: Pieter van Deursen

Meer berichten