Foto: Betty Morsinkhof

Maatschappelijke duizendpoot Huub Steins koninklijk onderscheiden

  Verenigingen

HAAKSBERGEN - Huub Steins is vrijdagavond koninklijk onderscheiden vanwege zijn verdiensten voor de samenleving. Het lijstje van clubs waarvoor Steins zich inspant of inspande is bijna eindeloos: verschillende koren, bestuurslid en vrijwilliger bij de scouting, 't Gilde, Wandelkring DIO, Theater De Kappen, Landgoed Het Lankheet, de Historische Kring en IVN.

Het heeft de koning dan ook behaagd Huub Steins te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Kok speldde hem vrijdagavond de bijbehorende versierselen op.

Steins begon in 1950 als jongenssopraan bij het Pancratiuskoor. Hij stopte met zingen in 1988. Vanaf 2014 was hij bestuurslid van het koor. In 1998 werd Huub Steins vrijwilliger en bestuurslid bij 't Gilde. Hij hielp met het opzetten van een nieuwe hobbywerkplaats, workshops en de klussendienst.

Sinds 1998 is Steins ook lid van Wandelkring DIO. Hij werkte hij mee aan verschillende projecten, zoals de organisatie van de Kennedymars en de Avondvierdaagse. Daarnaast is Steins al vijftien jaar vrijwilliger bij Theater De Kappen, onder meer als coördinator. Hij is gids voor het waterpark bij Landgoed Het Lankheet en ook de Historische Kring en IVN Haaksbergen mogen op zijn inzet rekenen.

Meer berichten