Bob en Diana 'from Scotland' verblijven al jaren zeven weken op camping de Beek in Buurse.
Bob en Diana 'from Scotland' verblijven al jaren zeven weken op camping de Beek in Buurse. (Foto: Esther Denneboom / VVV Haaksbergen)

Schotten vermaken zich in Buurse

  Toerisme

Haaksbergen - In de Haaksberger Koerier deze vakantieweken een aantal gesprekken met mensen die elke zomer weer blij zijn met de toeristen óf die zelf toerist zijn. Deze laatste aflevering geven we het woord aan Bob en Diana 'from Scotland'. "Ieder jaar verblijven we een aantal weken op Camping de Beek. Inmiddels hebben we een eigen plekje." Door Esther Denneboom / VVV Haaksbergen

Dit is dus niet jullie eerste keer in Haaksbergen?
"Nee, dit is het vijfde jaar op rij dat we hier in Buurse op vakantie zijn. De gemoedelijkheid en het persoonlijke contact met campingeigenaren Natasja en Henk-Jan vinden we erg fijn."

Hoe lang blijven jullie?
"Zeven weken. We zouden liever nog langer blijven, maar door de aankomende Brexit durven we dat niet aan." Over de Brexit laten ze het achterste van hun tong niet zien, maar ze vinden de huidige onzekerheid erg frustrerend.

Wat staat er nog op jullie planning?
"Elke dag fietsen. Wat onze bestemming is, bespreken we onderweg. Gisteren zijn we naar het Buursermeertje gefietst. Het kan er erg druk zijn met kinderen, honden en paarden. Nu was het er muisstil. Erg bijzonder."

Waarom hebben jullie gekozen voor deze omgeving?
"We gingen jaren op vakantie in het westen van Nederland. Via via kwamen we in Buurse terecht. Het voelt vertrouwd. We komen hier graag om te relaxen. Als we straks thuis zijn, kunnen we ons weer druk maken, haha."

Wat vinden jullie van de omgeving van Haaksbergen?
"Prachtig! De natuur is hier erg mooi, heel anders dan in Schotland. Het centrum van Haaksbergen vinden we ook erg leuk, leuker dan Enschede eigenlijk. Graag pakken we een terrasje."

Zijn jullie fiets- of wandeltoeristen?
"Beide. In Nederland stappen we op de fiets en in Schotland wandelen we graag. Bij ons hebben we een heuvelachtig landschap. Fietsen is niet zo prettig als hier."

Nog een tip voor andere vakantiegangers?
"Fietsen met knooppunten. Wat een handig systeem! Je zet je eigen route uit, volgt de knooppunten en komt op de mooiste plekken. Onze favoriet is knooppunt 47 bij De Wakel in het Buurserzand, vanuit hier kun je mooi fietsen naar het Buursermeertje."

Meer berichten