De Bommelas. Het is nu bijna niet meer denkbaar dat vee en mensen in dezelfde ruimte leefden.
De Bommelas. Het is nu bijna niet meer denkbaar dat vee en mensen in dezelfde ruimte leefden. (Foto: Andries de la Lande Cremer)

Open Monumentendagen: Neem kijkje in Bommelas

  Toerisme

Haaksbergen - Natuurmonumenten opent voor de Open Monumentendagen op zaterdag 14 en zondag 15 september een aantal bijzondere bouwwerken eenmalig voor publiek. Door heel Nederland zijn op deze dagen verder tientallen bijzondere gebouwen van Natuurmonumenten toegankelijk. In Haaksbergen is dit de Bommelas in het Buurserzand. Zie: natuurmonumenten.nl/Open-Monumentendag

Dit jaar staat het thema 'Plekken van Plezier' centraal tijdens de Open Monumentendag. De verrassende verhalen die daarbij horen, komen aan bod tijdens rondleidingen, excursies en demonstraties. Bijzondere gebouwen die normaal gesproken niet of nauwelijks toegankelijk zijn voor bezoekers zijn deze dagen geopend voor publiek. Los Hoes De Bommelas is zo'n plek. Het is nu bijna niet meer denkbaar dat vee en mensen in dezelfde ruimte leefden. Ook de miniscule weefkamer is te bezichtigen, een vroege voorloper van de textielindustrie. Op 14 september is De Bommelas open van 11.00 uur tot 15.30 uur.

Tijdens Open Monumentendag op 14 september is er een fietstocht van 27 km die fietsers langs diverse monumenten in Haaksbergen leidt zoals Zonnebeek en De Bommelas. Info via de genoemde website.

Meer berichten