Maick Westerhof: "In de zomermaanden heb ik toeristen als vaste klanten, erg leuk!"
Maick Westerhof: "In de zomermaanden heb ik toeristen als vaste klanten, erg leuk!" (Foto: Esther Denneboom)

Maick Westerhof: 'Luxe dat we hier mogen wonen'

  Toerisme

HAAKSBERGEN - In de Haaksberger Koerier de komende weken een aantal gesprekken met mensen die elke zomer weer blij zijn met de toeristen die naar Haaksbergen komen. We trappen af met marktkoopman Maick Westerhof van de gelijknamige kaashandel. "De toeristen pik je er zo tussenuit. Dat vind ik mooi." Door Esther Denneboom / VVV Haaksbergen

Hoeveel jaar sta je al op de markt van Haaksbergen?

"Kaashandel Westerhof staat al 51 jaar op de markt in Haaksbergen, het langst van allemaal. In 1996 kwam ik om de hoek kijken. Inmiddels sta ik hier al 22 jaar."

Merk je wat van het toerisme in Haaksbergen?

"Zeker! Van juni tot in september komen hier regelmatig toeristen aan de kraam. In de zomermaanden heb ik zelfs toeristen als vaste klanten, erg leuk! Het mooie vind ik dat je de toeristen er zo uitpikt tussen je klanten. Ze hebben een heel ander bestedingspatroon. Het is niet alleen kaas voor op de boterham, maar ook een lekker kaasje voor bij de borrel. Genieten op vakantie. Dat is voor hen heel belangrijk."

Ben je zelf al eens in Haaksbergen op vakantie geweest?

"Nee, helaas, nog nooit. Ik kom natuurlijk wel veel in Haaksbergen, maar wij wonen zelf in Delden, dus we zoeken het graag wat verder op voor een vakantie."

Is de regio waar jullie wonen een aanrader voor een vakantie?

"Tuurlijk! Wie wil er nou niet in Delden op vakantie, haha! Delden is zeker een aanrader, met net zoals in Haaksbergen veel natuur en er is altijd wat te doen."

Wat vind je van deze omgeving?

"Prachtig. Ik vind het een luxe dat we hier mogen wonen."

Ben je een fiets- of meer een wandelliefhebber?

"Laat mij maar fietsen. Als ik wil en kan, dan fiets ik zo een paar kilometer weg op een dag. Wandelen is niet voor mij weggelegd."

Heb je tips voor toeristen?

"Toeristen wijs ik vaak op de ritjes met de stoomtrein bij Museum Buurtspoorweg. Je moet natuurlijk een keer met Bello hebben gereden! Verder geef ik alvast een tipje van de sluier: houd woensdag 23 oktober vrij. Die ochtend gaan wij met de markt en Museum Buurtspoorweg samen wat leuks doen tijdens de Dag van de Markt!"

Meer berichten