Wandelen met DIO vanuit Buurse

  Toerisme

Buurse - Wandelkring DIO verzorgt op zaterdag 11 en zondag 12 mei de Stiepelwandelingen en de Internationale Twentse Wandelmarathon vanuit Buurse. Jaarlijks nemen ruim 800 wandelaars uit binnen- en buitenland deel aan deze tochten.

De start van dit evenement is vanaf café Winkelman aan de Broekheurnerweg 52. Vanaf hier zijn routes uitgezet. De wandelaars kunnen kiezen uit afstanden van 5, 10, 15, 20 of 30 km bij de Stiepelwandelingen en de Wandelmarathon is uiteraard 42,195 km lang.

In de routes zijn de diverse natuurgebieden die Haaksbergen rijk is opgenomen. Onderweg zijn door de Wandelkring DIO diverse rust- en verzorgingsposten ingericht. Het Rode Kruis is aanwezig voor de nodige voetverzorging.

DIO is ook een groot promotor van nordic walking. Deze sport is al geruime tijd toegestaan op de vele natuurwandelingen die de wandelvereniging kent. Bij de meeste wandelingen zijn er al jaren nordic walkers van de partij.

De route is beschreven en uitgepijld. Ook kan de wandelaar beschikken over een beschrijving van wetenswaardigheden langs de route.

Kijk voor starttijden en andere info op www.wkdio.nl of bel met Anny Hilderink via tel. 053 - 5726821 (bellen tussen 18.00 en 17.00 uur)

Meer berichten