dav
dav

Sint weer op bezoek bij 'zijn' DIO-wandeling

  Toerisme

Haaksbergen/Enschede - Wandelkring DIO verzorgt op zaterdag 24 en zondag 25 november de jaarlijkse SintNicolaaswandelingen. Al vele jaren is de goedheiligman met zijn knechten aanwezig bij deze wandeling, zo ook dit jaar. Voor jong en oud heeft hij een traktatie bij zich, terwijl de zwarte pieten royaal met snoep zullen strooien.

Start en finish van de routes van 5, 10, 20 en 30 kilometer zijn bij Camping Twente aan de Oude Deldernerweg 1 in Enschede. De tochten zijn ook dit jaar weer met zorg uitgezet in het fraaie buitengebied van Haaksbergen. De wandelaars brengen een bezoek aan het Buurserzand, de buurschap Honesch en het Haaksbergerveen.

Pauzeplekken

In deze routes is voor alle afstanden een rust- en verzorgingsposten ingericht. De 5, 10 en 15 km-lopers hebben de mogelijkheid om bij De Wakel in het Buurserzand te rusten. De 20 en 30 km-lopers kunnen bij de schaapskooi 't Horstvennehoes pauzeren.

Blaren

Het Rode Kruiskorps Haaksbergen is aanwezig voor de nodige voetverzorging. De route is uitgezet met pijlen en verder is er een routebeschrijving, waar ook een beschrijving is opgenomen over de natuur en de bezienswaardigheden die in deze routes te zien zijn. Vele wandelaars - vooral die van buiten Haaksbergen - stellen deze extra informatie op prijs.

Tombolo

Op de start- en finishlocatie verzorgt een groep DIO-dames een grote tombola. De vele honderden prijzen zijn zoals vanouds weer beschikbaar gesteld door de Haaksbergse ondernemers. Sint Nicolaas is hier ook regelmatig aanwezig, maar hij zal ook de verzorgingsposten bezoeken en op de route aanwezig zijn.

Parkeren

Aan de verschillende afstanden zijn deze starttijden gekoppeld: 30 km van 09.00 uur tot 11.00 uur, 20 km van 09.00 uur tot 12.00 uur en 10 en 5 km van 09.00 uur tot 14.00 uur. Op de startlocatie is volop parkeergelegenheid.

Meer berichten