"Toen we in 2014 op fietsvakantie in de Achterhoek waren, viel ons oog op deze woning. Het was precies wat we zochten."
"Toen we in 2014 op fietsvakantie in de Achterhoek waren, viel ons oog op deze woning. Het was precies wat we zochten."

Neem kijkje in Rekkense bed & breakfast Huis van ROOD

  Toerisme

REKKEN - Odilia Gerritsen en Roel Blufpand openen deze maand de deuren van hun bed & breakfast in Rekken. De twee ijverige vijftigers hebben het pand aan de Oldenkotseweg 14 drie jaar geleden gekocht en er anderhalf jaar van hun tijd in gestoken. Op de zondagen 15, 22 en 29 juli is iedereen tussen twee en vijf uur welkom om het prachtige eindresultaat te komen bekijken.

Het 'ROOD' in de naam 'Het Huis van ROOD' verwijst naar de eerste twee letters van beider voornamen. Behalve die letters hebben ze er nog veel meer van zichzelf ingestopt. "Dát zijn wij", lacht Odilia, terwijl ze naar de opvallende schutting wijst. Allemaal planken van verschillende kleuren en formaten. "De verbouwing stond in het teken van hergebruik van oude materialen en gebruik van milieuvriendelijke materialen", vertellen Odilia en Roel, die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Roel: "Daarom eten we ook geen vlees. Maar Odilia kookt heerlijk vegetarisch en de mensen die hier logeren, krijgen als ze willen een twee- of driegangendiner voorgeschoteld. Ze maakt daarbij zoveel mogelijk gebruik van biologische en streekproducten."

Het echtpaar verhuisde in 2015 vanuit Ede naar Rekken. Odilia: "We wilden een bed & breakfast beginnen, maar een geschikt pand zou in Ede of omgeving onbetaalbaar zijn. Toen we in 2014 op fietsvakantie in de Achterhoek waren, viel ons oog op deze woning. Het was precies wat we zochten. Het moest geschikt zijn voor dubbele bewoning (Roels moeder woont bij hen in, red.), er moest ruimte zijn voor Roels klusbedrijf en het moest natuurlijk geschikt zijn als bed & breakfast. En dat de vorige bewoonster, die ook een bed & breakfast had, er zelf allemaal verschillende bomen had geplant, was een fikse pré. Wat dat betreft is de tuin nu al helemaal naar onze zin."

De gasten hebben de keuze uit twee tweepersoonskamers en een eenpersoonskamer en de beschikking over een gastenkamer, een ruim terras met zicht op een kikkerpoel en een mooie weide. Zowel buiten als binnen kom je op vindingrijke wijze hergebruikte spullen tegen. Oude verwarmingsbuizen die dienst doen als gordijnroede bijvoorbeeld of lampenkappen gemaakt van oude dia's of eierdozen.

Op de zondagen 15, 22 en 29 juli kan iedereen met eigen ogen zien hoe dit heeft uitgepakt. Tussen 14 en 17 uur houdt het stel open huis. Ook is dan het werk van Ida Roekevisch te zien. De Haarlose exposeert als eerste haar kleurrijke schilderijen in Het Huis van ROOD. Haar uitgangspunten sluiten heel mooi aan bij die van Roel en Odilia. De eerste recensies van gasten zijn al te lezen op:

www.bedandbreakfast.nl

Meer berichten