Zomerse wandeling in Waterpark Lankheet

  Toerisme

Haaksbergen - De Historische Kring Haaksbergen houdt zaterdag 7 juli haar zomerpubliekswandeling onder leiding van een deskundige gids in het Waterpark op landgoed Het Lankheet. Samen met een gids van de Historische Kring maakt men een wandeling door een gebied, waar veel over te vertellen valt. Men komt dan ook op plekken die zonder gids niet betreden mogen worden.

Het is raadzaam het schoeisel aan te passen aan de eventueel vochtige omstandigheden. De rondleiding voert veelal door een voor het publiek niet vrij toegankelijk deel van het landgoed. Ook geeft de gids uitleg over het waterzuiveringssysteem. Dit systeem functioneert door middel van riet en vloeiweiden.

Een bezoek aan de gereconstrueerde oude omloop van de Buurserbeek met de schutsluizen staan ook op het programma en een bezoek aan de houtdroogschuur maakt eveneens deel uit van de wandeling. Hier kan men ook de bootoverkapping bewonderen en misschien een glimp van de Buurserpot opvangen.

De kosten bedragen 5 euro. Dat is inclusief koffie of thee en een bezoek aan de expositieruimte in het Veldwerkcentrum. De excursie begint om 10.00 uur bij het veldwerkcentrum aan de Lankheterweg 6. Honden kunnen niet mee. Aanmelden is niet nodig.

Als groep mee op een ander tijdstip? Mail of bel Wim Oltwater: w.oltwater@kpnmail.nl / tel. 06-22422377.

Meer berichten