De Wandelkring DIO organiseert dit jaar voor de zestigste keer de Avondwandelvierdaagse, het wandelfestijn waaraan jaarlijks ruim 2400 wandelaars deelnemen. Men is dringend op zoek naar vrijwilligers.
De Wandelkring DIO organiseert dit jaar voor de zestigste keer de Avondwandelvierdaagse, het wandelfestijn waaraan jaarlijks ruim 2400 wandelaars deelnemen. Men is dringend op zoek naar vrijwilligers.

Vierdaagse zoekt met spoed verkeersregelaars: 'Wie helpt kinderen naar overkant?'

  Toerisme

Haaksbergen - De Wandelkring DIO organiseert dit jaar voor de zestigste keer de Avondwandelvierdaagse, het wandelfestijn waaraan jaarlijks ruim 2400 wandelaars deelnemen. Vooral schooljeugd, maar ook steeds rolstoelers verschijnen aan de start. Al deze deelnemers kunnen vier avonden genieten van de fraaie natuurgebieden rondom Haaksbergen. Het evenement wordt gehouden van maandag 4 tot en met vrijdag 8 juni.

Maandagavond start men vanaf de basisschool Sint Bonifatius. Vervolgens wordt dinsdag gestart bij basisschool Pius X, woensdag bij het Gängelhuuske, donderdag bij basisschool Holthuizen en vrijdag vanaf de Markt. Men heeft de keuze uit de afstanden 5 en 10 kilometer.

Inschrijven
Mensen die willen deelnemen aan de Avondwandelvierdaagse kunnen zich van 12 mei tot zaterdag 2 juni 12.00 uur aanmelden bij de VVV Haaksbergen aan de Blankenburgerstraat 40 of bij Theo Mentink aan de Geukerdijk 22. Inschrijven is uiteraard ook mogelijk bij het startbureau op de wandelavonden.

Goed doel
Hennie Horst legt namens DIO uit dat er ook dit jaar wordt gelopen voor een goed doel: "Na de Nierstichting, de Wensambulance en KiKa in voorgaande jaren is dit jaar gekozen voor de Stichting Hartekind. De doelstelling is het vergroten van de kwaliteit van leven van Nederlandse kinderen die geboren worden met een aangeboren hartafwijking. Ongeveer tweederde van deze kinderen moet vlak na hun geboorte een zware openhartoperatie of hartkatheterisatie ondergaan om te overleven."

Verkeersregelaars
Het vinden van voldoende vrijwilligers voor bijvoorbeeld het regelen van het verkeer bij de vierdaagse is volgens Horst jaarlijks een probleem: "De grote deelname van leerlingen van het basisonderwijs vraagt op de vijf wandelavonden in een korte tijd inzet van een groot aantal verkeersregelaars. Hoe groter het aantal vrijwilligers dat zich als verkeersregelaar wil in zetten voor dit evenement des te gemakkelijker is het voor ons om het draaiboek samen te stellen. Als wij een bureau met professionele medewerkers moeten inschakelen kost dit geld en zullen we het deelnemersgeld voor de schooljeugd moeten verhogen. Dit laatste willen we liever niet, dus wie helpt ons?"

Horst: "Meld u aan als vrijwilliger en doe een kort examen voor verkeersregelaar. Help ons en geef de basisleerlingen een mooie en veilige Avondwandelvierdaagse." Geïnteresseerd? Neem contact op met Anny Hilderink: cwe@wkdio.nl of bel met 053-6726821

Meer berichten