Liefhebbers kunnen zondag al wandelend genieten van de Haaksbergse natuur.
Liefhebbers kunnen zondag al wandelend genieten van de Haaksbergse natuur.

Winterse wandeling door Haaksbergse natuur

  Toerisme

Wandelliefhebbers kunnen zondag 18 februari genieten van de Haaksbergse natuur tijdens de jaarlijkse Veen- en Heidewandeling. Wandelkring DIO organiseert deze wandeling, waarbij de wandelaars de keuze hebben uit de afstanden 5, 10, 15, 20 en 30 kilometer.

Haaksbergen - Gestart kan worden vanaf het Gängelhuuske aan de Molenstraat 56. Voor de 30 km kan men starten tussen 9.00 en 11.00 uur, voor de 20 km tussen 9.00 en 12.00 uur, voor de 15 km tot 13.00 uur en voor de 5 en 10 km tot 14.00 uur.

Iedereen kan aan deze wandeltocht deelnemen. Leden betalen 2,50 euro en niet-leden betalen 3,50 euro. Diegenen die een medaille willen ontvangen, betalen 1,50 extra. Jeugd tot 12 jaar betaalt 2 euro. Dit is inclusief een medialle.

De route is uitgezet met pijlen en verder is er een routebeschrijving aanwezig met hierin ook de nodige informatie over de natuur en de bijzondere gebouwen en andere bezienswaardigheden die men tijdens de wandeling tegenkomt. Het is een wandeling over rustige wegen door de Haaksbergse natuur.

Onderweg is een verzorgingspost ingericht bij schaapskooi 't Horstervennehoes. Ook het Rode Kruis Haaksbergen is aanwezig voor de nodige blaar- of voetbehandelingen. Vorig jaar namen ruim 600 wandelaars deel aan deze wandeling. Info:

www.wkdio.nl

Meer berichten