Logo haaksbergerkoerier.nl


IVN-voorzitter Harry Maathuis (links) en Maarten Jan Leppink van De Groene Waaier bij het bord dat de nieuwe relatie weergeeft.
IVN-voorzitter Harry Maathuis (links) en Maarten Jan Leppink van De Groene Waaier bij het bord dat de nieuwe relatie weergeeft.

Groene Waaier heeft er met IVN een vriend bij

  Toerisme

Harry Maathuis (IVN) en Maarten Jan Leppink (DGW) onthulden vorige week een bord bij het IVN-gebouw aan het Dievelaarslaantje. Met dit bord, waarop staat 'Vriend van De Groene Waaier', wordt een intensieve samenwerking tussen IVN en De Groene Waaier beklonken. Eerder al werd de Stichting Schaapskudde Haaksbergen Vriend van De Groene Waaier.

Haaksbergen - "Het IVN is in Haaksbergen niet meer weg te denken als het gaat om het onder de aandacht brengen van de betekenis van de natuur", aldus IVN-voorzitter Harry Maathuis. "Dat is precies de reden waarom IVN Vriend is geworden van De Groene Waaier", aldus Maarten jan Leppink, één van de aanjagers van deze organisatie.

Paraplu

De Groene Waaier legt als het ware 'een paraplu over de gebieden van Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Het Lankheet in de gemeente Haaksbergen'. Het doel is om samen naar buiten te treden met de Haaksbergse natuur als uithangbord; in de landschappen van De Groene Waaier is het prima wandelen, fietsen, sporten, genieten en leren hoe onze natuur in al haar vormen in Haaksbergen aanwezig is.

De mensen achter de Groene Waaier zijn van mening dat de verbinding tussen het dorp Haaksbergen en het buitengebied een nieuwe impuls moet krijgen. Daartoe wil zij meer verwijzingen binnen het dorp naar het prachtige buitengebied realiseren. Waardoor meer mensen uit Haaksbergen zelf, maar ook toeristen, de natuur in trekken.

Vier koeien

Vorig jaar zette De Groene Waaier vier heidekoetjes uit in Het Lankheet. Momenteel wordt hard gewerkt aan een visualisatie van de Buurserbeek in Haaksbergens dorpshart en het terugbrengen van de voormalige potaardehaven aan de Buurserbeek in het Assinkbos.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox