Sylvia Snuverink reikt een prijs uit tijdens een voorgaande fancy fair op 't Stien'nboer. Aan het evenement is een loterij gekoppeld. De komende fancy fair is op zondagmiddag 6 augustus.
Sylvia Snuverink reikt een prijs uit tijdens een voorgaande fancy fair op 't Stien'nboer. Aan het evenement is een loterij gekoppeld. De komende fancy fair is op zondagmiddag 6 augustus.

Zorgen over toekomst fancy fair Stien'nboer

  Toerisme

De jaarlijkse fancy fair bij 't Stien'nboer mag zich verheugen in een grote belangstelling. Ook deze zomer is er een fancy fair op de camping aan de Scholtenhagenweg. Maar organisator Sylvia Snuverink luidt tevens de noodklok. "Na dit jaar stop ik met de organisatie", zegt ze.

HAAKSBERGEN - De jaarlijkse fancy fair in de zomer hoort bij 't Stien'nboer als de Eiffeltoren bij Parijs. Het evenement wordt al tientallen jaren georganiseerd. Doorgaans staat de fancy fair op de rol voor de eerste zondag in augustus. Dit jaar is dat niet anders. Op zondag 6 augustus staan er bijna dertig kramen op het terrein. Koopjesjagers kunnen er allerlei spullen op de kop tikken. De fancy fair wordt altijd georganiseerd door campinggasten. Het is geen initiatief van de eigenaren. "Zij ondersteunen ons wel, maar het zijn altijd de campinggasten geweest die de organisatie voor hun rekening namen. Dat is best bijzonder", zegt de uit Enschede afkomstige Snuverink.

Volgens haar wordt de fancy fair al zo'n dertig jaar georganiseerd. Dat gebeurde altijd door een groep vaste campinggasten. Maar vijf jaar geleden veranderde de situatie. De groep organisatoren werd steeds kleiner. "Op een gegeven moment bleef ik alleen over. Maar ik kreeg bij de organisatie hulp van mijn man en dochter. We hebben toen besloten om door te gaan. Het is leuk, maar we hebben er ook veel werk mee."

Snuverink zag de animo in de afgelopen jaren groeien. De reeks kramen werd uitgebreid. "Vijf jaar geleden hadden we maar tien kramen. Nu zijn dat er 28. Daarmee is ook het maximum bereikt. We krijgen nog aanmeldingen binnen, maar die komen op een wachtlijst." De verkopers nemen onder meer kinderkleding, houten speelgoed, make-up en uiercrème mee naar 't Stien'boer. "Ook worden er allerlei rommelmarktspullen verkocht", zegt de organisator, die wel een verklaring heeft voor de interesse. "Een verkoopplek kost maar 12,50 euro. Dat is veel goedkoper dan op andere markten, waar de prijzen doorgaans dertig tot veertig euro bedragen. Voor 12,50 euro ben je heel snel uit de kosten. Daarvoor hoef je maar een paar spullen te verkopen."

De fancy fair is er trouwens niet alleen voor de campinggasten. "Natuurlijk is iedereen welkom. Er komen ook altijd veel mensen uit Haaksbergen naar de fancy fair. Bovendien stappen hier fietsers af, die toevallig langskomen." Snuverink hoopt echter niet dat dit de laatste editie is. "Anderen moeten het straks gaan oppakken. Maar ik heb nog geen opvolger gevonden. Wij vertrekken van 't Stien'nboer. Onze caravan staat te koop."

De fancy fair is zondag 6 augustus van 12.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten