Een dramatisch openingskwartier werd HSC'21 zondag fataal tegen zaterdagderdedivisionist SteDoCo.
Een dramatisch openingskwartier werd HSC'21 zondag fataal tegen zaterdagderdedivisionist SteDoCo. (Foto: PR HSC'21)

Trefwoorden 'bekersucces' en 'HSC'21' komen zelden in één zin voor

  Sport

Haaksbergen - Het bekeravontuur eindigde voor HSC'21 voor het derde seizoen op rij na één wedstrijd. Een dramatisch openingskwartier werd de ploeg uiteindelijk fataal tegen zaterdagderdedivisionist SteDoCo. Na de snelle 2-0 achterstand maakte HSC'21 er nog wel een wedstrijd van, zonder dat het echt aanspraak maakte op de overwinning. Komende zondag begint de competitie. De knop moet dus snel om. Door René Waning

Met de midweekse dreun in de oefenwedstrjd tegen HHC Hardenberg nog vers in het geheugen leek het al snel weer helemaal fout te lopen voor HSC'21. De verdediging had geen enkele grip op de snelle lopende mensen van de gasten uit Hoornaar, zodat het nog blij mocht zijn dat de schade beperkt bleef tot twee tegentreffers. Nadat de storm wat was gaan luwen, greep de ploeg zichzelf in het nekvel en kwam het ook aan voetballen toe. Dat leidde tot de verdiende aansluitingstreffer van Stef Ottink, die een voorzet van Bas Postma knap binnen kopte.

Net Robben

Het zijn details die een wedstrijd beslissen. Kort nadat HSC'21 heel dicht bij de gelijkmaker was, sloeg SteDoCo voor een derde keer toe. Dit keer was de levensgevaarlijke Kyle Doesburg de afmaker. Geen 2-2 dus, maar 1-3 bij rust. De groenwitten gaven niet op en gingen ook na rust op zoek naar een beter resultaat. Mika Schrijver zorgde koppend voor nieuwe hoop bij de thuisclub. In de zoektocht naar de gelijkmaker, ging het echter toch mis. Met een Robben-achtige treffer - zij het in siegelbeeld - schoot Vincent Verheul met zijn tweede van de avond de hoop van HSC'21 op een vervolg in het bekertoernooi aan gruzelementen.

De knop moet om tegen Quick

Met Quick treft HSC'21 zondag binnen een week de tweede Zuid-Hollandse club. De Hagenezen zijn de eerste tegenstander van het nieuwe seizoen in de Derde Divisie. Na de bekernederlaag moet de knop snel om. Bij de bezoekers zal de stemming juist opperbest zijn. Zij klopten in de beker het sterrenensemble van DVS'33, de torenhoge titelfavoriet in de Derde Divisie op zaterdag. Quick keerde dus met een euforisch gevoel terug naar Den Haag. Toevalligerwijs speelde HSC'21 ook vorig seizoen de eerste thuiswedstrijd tegen Quick en dat leverde toen een wat gelukkige late overwinning op.

Meer berichten