HSC'21 heeft zich versterkt met Desney Bruinink (links) en Gergely Viola. Hiermee heeft de club bijna alle posities dubbelbezet.
HSC'21 heeft zich versterkt met Desney Bruinink (links) en Gergely Viola. Hiermee heeft de club bijna alle posities dubbelbezet. (Foto: PR HSC'21)

HSC '21 versterkt zich met Hongaar en ex-Twentespeler

  Sport

Haaksbergen - HSC'21 heeft zich versterkt met Lossernaar Desney Bruinink (21) en de jonge Hongaar Gergely Viola (20). Trainer/coach Daniël Nijhof kan de spelers goed gebruiken, aangezien hij alle posities dubbel bezet wil hebben. Alleen voor de spitspositie zoekt de club nog versterking.

Desney Buinink ging in de jeugd van Losser naar FC Twente en stapte vervolgens over naar Go Ahead Eagles, waar hij het afgelopen seizoen contractspeler was. Hij is een middenvelder die ook als verdediger kan spelen.

Stage

De Hongaar Gergely Viola liep begin juli een week stage op het Scholtenhagen en trainer Daniël Nijhof was dermate gecharmeerd van de aanvallende middenvelder dat de club hem een contract aanbood.

Slowakije en Duitsland

De middenvelder/aanvaller speelde vorig seizoen als laatste bij STK Samorin in Slowakije, dat hem leende van het eveneens Slowaakse DAC Dunajska Streda B. In de jeugd speelde hij ook voor Königsdorf en Fortuna Köln in Duitsland.

Tweede Hongaar

Met Viola heeft HSC'21 nu een tweede Hongaar onder contract staan. Vorig jaar werd Máté Szolga (25), ook voormalig jeugdinternational van Hongarije, gecontreerd. Szolga maakte op 15-jarige leeftijd de overstap naar FC Twente. Hij speelde ook nog bij Go Ahead Eagles.
 

Meer berichten