Jan Breukers wint weer, maar Bart Goering is Melker van de week

  Sport
Jan Breukers met de award in de vorm van een taart.
Jan Breukers met de award in de vorm van een taart.

Haaksbergen - Op zaterdag 15 juni vond de derde midfondvlucht van dit seizoen plaats. Drie keer raden wie er namens de Vale Doffer met de eerste prijs aan de haal ging...

Een midfondvlucht houdt in dat de duiven over de Franse grens worden gelost en dus de 300 kilometer-grens passeren. De 160 duiven van de Vale Doffer werden met zo'n 12.000 andere duiven uit Twente en de Achterhoek op donderdag ingekorfd om vervolgens per vrachtwagen naar het Franse Nanteuil le Haudouin gebracht te worden. Dit ligt op zo'n 437 km vanaf Haaksbergen.

Deze zaterdag waren de weergoden de duiven 's morgens niet goedgezind, omdat een regengebied over Nederland trok. Echter, om 10.00 uur klaarde het op, waarna de duiven om 11.30 aan hun terugreis konden beginnen. Een zacht briesje uit het zuiden zorgde ervoor de dat snelste duiven ongeveer 95 kilometer per uur vlogen.

Bij de Vale Doffer waren exact 160 duiven ingekorfd. Dat Jan Breukers zijn duiven in vorm heeft, bleek de afgelopen weken al, want hij won al meerdere malen een eerste prijs. Ook deze week lieten zijn duiven de baas niet in de steek, want zijn eerste duif was om 16.05 uur terug op de thuisbasis, goed voor een eerste prijs. Bart Goering werd met plek 2 en 3 gekroond tot Melker van de week.

Meer berichten