Hans Lasonder: "We hadden een keer meer dan zestig deelnemers, maar voor dat aantal is het zwembad te klein."
Hans Lasonder: "We hadden een keer meer dan zestig deelnemers, maar voor dat aantal is het zwembad te klein." (Foto: Henk ter Horst)

Nieuwe naam voor 'charmantste triatlon van de regio'

  Sport

REKKEN - De minitriatlon in Rekken mag zich nog altijd verheugen in een grote populariteit. De organisatie van het jaarlijkse evenement bij het natuurbad rekent weer op meer dan vijftig deelnemers komende zaterdag. Aanvang: 10.30 uur.

Ruim vijftig sporters waren er vorig jaar ook. Met dat aantal is overigens ook wel ongeveer de grens bereikt. "We kunnen niet zo heel veel groter worden. We hadden een keer meer dan zestig deelnemers. Voor dat aantal is het zwembad te klein om de complete groep gelijktijdig te laten starten. We hebben destijds twee groepen gemaakt, maar dat gaf teveel administratieve rompslomp", zegt voorzitter Hans Lasonder van de werkgroep minitriatlon Rekken.

Het evenement heeft overigens een nieuwe naam gekregen. "De Onderlinge Verzekeringsmaatschappij sponsort ons. Daarom heet de wedstrijd dit jaar OVM-Minitriatlon Rekken", zegt Lasonder. De wedstrijd is op zaterdag 15 juni. Inschrijven kan niet meer. De inschrijving sluit een week voor het evenement. "We moeten namelijk medailles en oorkondes bestellen. Ook worden jurylijsten van tevoren afgedrukt. Op die lijsten worden de tussentijden genoteerd."

Maar de medewerkers van de organisatie zijn de beroerdste niet als een sporter zich pas op de ochtend zelf komt aanmelden. "Zo heel af en toe gebeurt dat. Dan komt iemand op de wedstrijddag, die zich niet heeft ingeschreven. Meedoen mag wel, maar we hebben dan geen medaille."

Het evenement wordt dit jaar voor de 31ste keer gehouden. "In het begin waren er maar vijf of zes deelnemers." Maar Lasonder en zijn medeorganisatoren hoeven daar nu niet bevreesd voor te zijn. Veel sporters uit Rekken en omliggende plaatsen vinden het leuk om aan deze minitriatlon mee te doen. Ze moeten achtereenvolgens 500 meter zwemmen, 24 kilometer fietsen en 4,5 kilometer hardlopen. Verkeersregelaars houden een oogje in het zeil. "Die staan alleen op onoverzichtelijke punten. Het parcours is met pijlen uitgezet. De wegen worden niet afgezet voor deze wedstrijd."

Lasonder staat binnen de organiserende werkgroep bekend om zijn nauwgezette draaiboek. Volgens mede-organisator Peter van de Vondevoort 'kunnen ze daar bij het Eurovisie Songfestival nog een voorbeeld aan nemen'.

Lasonder moet er niet aan denken als fietsers of hardlopers pardoes de verkeerde kant opgaan. Bij de marathon in Utrecht onlangs was dat het geval. Verbaasde hardlopers kwamen door een organisatorische fout van het parcours af en verloren kostbare minuten. "Dat is een horrorscenario. Dat is bij mijn weten in Rekken nog nooit voorgekomen."

Van de Vondevoort weet wel beter: "Er gaat hier ook wel eens iets mis, maar zo lang er geen ongelukken gebeuren, vinden we dat niet erg. Dat is ook een beetje de charme van deze minitriatlon."

Meer berichten