Bij de H.A.M.C. in St. Isidorushoeve wordt op 22 en 23 juni de Euronations gehouden, een jaarlijks terugkerend evenement in de brommercrosssport.
Bij de H.A.M.C. in St. Isidorushoeve wordt op 22 en 23 juni de Euronations gehouden, een jaarlijks terugkerend evenement in de brommercrosssport. (Foto: PR)

Brommercrossers vanuit heel Europa naar Euronations in De Hoeve

  Sport

St. Isidorushoeve - Bij de H.A.M.C. in St. Isidorushoeve wordt op 22 en 23 juni de Euronations gehouden, een jaarlijks terugkerend evenement in de brommercrosssport. Het is een uitwisselingswedstrijd van alle Europese landen en wordt al sinds 2012 georganiseerd. Zowel individueel als per land wordt er gestreden voor de prijzen. Voor de editie van 2019, die zal plaatsvinden in St. Isidorushoeve, zijn al meer dan 95 inschrijvingen uit verschillende Europese landen.

De brommercross is een opkomende klasse binnen de motocross. Bij de ONK-wedstrijden doen sinds deze opkomst al gemiddeld tussen 35 en 40 deelnemers mee. Door de geringe snelheidsverschillen komt het neer op techniek en dat maakt het op de baan erg spectaculair. De rondetijden doen niet veel onder voor motoren in andere MX-klassen.

Op zaterdag 22 juni zijn de kwalificatiewedstrijden voor de finale die op zondag 23 juni zal plaatsvinden. Rijders die zich niet kwalificeren voor de finale rijden op zondag de B-finale. Er wordt gestreden in drie klassen, namelijk de G1 (de varioklasse), de G2 (de standaardklasse) en de G3 (de MX50-klasse). Deze klassen zijn vastgelegd volgens Europese reglementen. In het bijprogramma op zowel de zaterdag als de zondag zullen de regionale wedstrijden van de UMX worden verreden.

Nederland scoort altijd hoog in het landenklassement. Ook enkele dames zullen dit jaar meedingen naar de prijzen en ons land vertegenwoordigen. Bovendien biedt deze wedstrijd bij uitstek de gelegenheid om de contacten met andere Europese rijders aan te halen en is voor de toeschouwers de entree gratis.

Alle informatie betreffende de Euronations is te vinden op

www.brommercross.nl

Meer berichten