Hoeve Vooruit viert feest vlak na het eindsignaal. De ploeg van trainer Raymond Wicher Schreur is gepromoveerd.
Hoeve Vooruit viert feest vlak na het eindsignaal. De ploeg van trainer Raymond Wicher Schreur is gepromoveerd. ( Foto's: Evert Pullens)

Hoeve Vooruit verlaat de kelderklasse na winst op Erix

  Sport

BECKUM - Hoeve Vooruit speelt na de zomerstop weer in de vierde klasse. De formatie van trainer Raymond Wichers Schreur hoefde in de nacompetitie maar één horde te nemen om de vijfde klasse te verlaten. Erix uit Lievelde werd zondag op het veld van TVO met 3-2 verslagen. Twee jaar na de degradatie keert Hoeve Vooruit terug naar de vierde klasse. Door Stefan Wegdam

Op het hoofdveld in Beckum werd het eerste feestje gevierd na het eindsignaal. Daarna werden de feestelijkheden voortgezet op het zomerfeestterein in Sint Isidorushoeve. Tegen kwart over acht stond de kersverse vierdeklasser op het podium.

Met de promotie kreeg het seizoen een geweldige bekroning. Wichers Schreur had zich geen beter begin als hoofdtrainer kunnen wensen. In zijn eerste seizoen wist hij Hoeve Vooruit naar een hoger plan te loodsen. Het voert te ver om zijn prestatie als een huzarenstukje te bestempelen, maar de promotie komt wel enigszins verrassend. Sportclub Neede was immers te sterk voor alle andere clubs in de vijfde klasse. Die ploeg won bijna alle wedstrijden afgelopen seizoen. Hoeve Vooruit pakte een periodetitel, maar moest in de nacompetitie afrekenen met een vierdeklasser. Erix was dit seizoen een laagvlieger in de vierde klasse.

De ploeg van Wichers Schreur had geluk dat de nacompetitie dit seizoen uit slechts één wedstrijd bestaat. Hoeve Vooruit hoefde niet meer nacompetitieduels te spelen om de vierde klasse te bereiken.

De ploeg van Wichers Schreur was in de eerste helft beter dan Erix. Niels Karnebeek en Jeffrey Kroeze scoorden voor de rust waardoor Hoeve Vooruit met een 2-0 voorsprong aan de tweede helft begon. De treffer van Kroeze was fraai. Hij verschalkte de doelman van Erix met een schot van grote afstand. De keeper was machteloos, doordat hij te ver voor het doel stond.

In de tweede helft kwam Erix terug tot 2-2, maar vlak na gelijkmaker kreeg Hoeve Vooruit een strafschop. Kroeze werd gevloerd, Karnebeek schoot vanaf de stip raak. Daarmee voorkwam Hoeve Vooruit een verlenging. Wichers Schreur was lovend voor zijn ploeg.

"We hebben deze wedstrijd op karakter gewonnen. Dit is echt een collectief", vindt de oefenmeester. Opvallend in Beckum was dat de eerste doelman ontbrak. Lars Buschers is geblesseerd. De jonge Luc van den Broek nam zijn plek onder de lat in. "Hij is is nog maar zeventien. Heel jong dus. Maar hij deed het prima. Ik heb heel veel vertrouwen in hem."

Hoeve Vooruit leek echter na de rust het onheil over zich af te roepen. Aanvaller Rick Velthuis miste bij 2-1 een dot van een kans om zijn ploeg op een 3-1 voorsprong te zetten. Hij kwam alleen op de keeper, maar die redde.

Hoeve Vooruit had zich zo goed mogelijk voorbereid op het allesbeslissende duel tegen Erix. Op vrijdagavond werd er door de Hoevenaren getraind op het veld in Beckum. "Dat konden we met TVO regelen. Het was goed om op dit veld te trainen. Wij zijn namelijk kunstgras gewend bij ons", zegt aanvoerder Mart Velthuis van Hoeve Vooruit. In Beckum daarentegen groeit echt gras op het hoofdveld.

Meer berichten