Jordi van Ek lost een schot op het vijandelijke doel.
Jordi van Ek lost een schot op het vijandelijke doel. (Foto: )

Winnend Bon Boys wacht nu De Zweef

  Sport

Haaksbergen - Het was best even slikken, toen zondagmiddag de balans werd opgemaakt: 53 punten en een gedeelde eerste plaats, maar geen kampioen. Voor het eerst in de historie dat het doelsaldo meetelt, werd Bon Boys meteen 'slachtoffer' van die nieuwe regel. Voorwaarts uit Twello is de nieuwe kampioen op basis van het beste doelsaldo. Voor Achilles, dat ook op 53 punte eindigde, en Bon Boys rest nu de nacompetitie. Daarin treft Bon Boys zondag 2 juni in Nijverdal De Zweef, dat als nummer 13 van de eerste klasse strijdt voor lijfsbehoud.

Bon Boys deed zondag wat het moest doen en won thuis met 2-1 van Vogido. Al snel stonden de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Het was aan keeper Stefan Busschers te danken dat de score niet hoger uit viel deze middag.

In de tweede helft kwam Bon Boys beter voor de dag, hoewel het nooit echt goed werd. De thuisploeg drukte Vogido terug en het wachten was op de gelijkmaker. Die kwam van de voet van Jordi van Ek. Bon Boys bleef daarna de betere ploeg, gaf ook niks meer weg, maar gaandeweg het duel leek het op 1-1 uit te draaien. Totdat een uithaal van Erik Makkink alsnog doel trof: 2-1. Niet dat winst nodig was voor een plek in de nacompetitie, maar het is altijd lekker om met drie punten op zak aan dat belangwekkende toetje te beginnen. En hiermee zette Bon Boys de puike thuisreeks voort, want de ploeg is al twee jaar lang in de competitie ongeslagen.

Meer berichten