HSC'21 speelt ook volgend seizoen in de derde divisie. Zondag werd gewonnen van Westlandia en die drie punten namen de laatste spanning weg.
HSC'21 speelt ook volgend seizoen in de derde divisie. Zondag werd gewonnen van Westlandia en die drie punten namen de laatste spanning weg. (Foto: HSC'21)

HSC'21 speelt zich uit de zorgen in Naaldwijk

  Sport

Naaldwijk - HSC'21 is veilig. Dit keer duurde het veiligstellen van handhaving in de derde divisie niet tot de laatste speelronde en speelde de ploeg zich door een gedreven optreden bij Westlandia op de voorlaatste speeldag al uit de zorgen.

De thuisclub stond al een beetje in de zomerstand. Westlandia had niets meer te winnen of verliezen en daar maakte HSC'21 gretig gebruik van. Met twee tieners in de verdediging (de debuterende Stan Wonnink en Mika Schrijver) waren de in het wit gestoken groenwitten vanaf het begin de baas. Na een aantral kansen was het al binnen het kwartier raak. Een splijtende dieptepass van Diego van der Weide werd keurig afgerond door Stef Ottink.

Daarna waren er kansen op meer. Omdat het echter slechts 0-1 bleef werd het kort voor rust toch even precair en ontsnapte HSC'21 bij een bal op de lat van Patrick Batist. Na rust kwam HSC'21 niet meer echt in de problemen. Westlandia geloofde het wel en gunde Marko van der Knaap (40), die bijna 700 (!) wedstrijden speelde voor de Naaldwijkers, een afscheidswissel.

In de slotfase counterde HSC'21 zich helemaal veilig. Bas Postma was het eindstation van de snelle tegenaanval die zorgde voor grote opluchting bij de meegereisde fans.

Meer berichten