Bon Boys deed zondag wat het doen moest door de enige overbleven concurrent Suryoye in eigen huis te kloppen
Bon Boys deed zondag wat het doen moest door de enige overbleven concurrent Suryoye in eigen huis te kloppen (Foto: PR)

Bon Boys houdt zicht op promotie naar eerste klasse

  Sport

Enschede/Haaksbergen - Bon Boys pakte zondag voor het vierde jaar op rij een prijs. Door de zege bij FC Suryoye (5-1) verzekerde het eerste zich net als vorig seizoen van een plekje in de nacompetitie, met als inzet een plek in de eerste klasse.

Met in het achterhoofd de gedachte aan de nederlaag bij SDC'12 van twee weken geleden was het nodig de knop om te zetten en niet te denken aan het feit dat er dit jaar zelfs een kampioenschap ingezeten had. Vorig jaar werd de ploeg derde, maar speelde het nooit een rol in de strijd om plek een. Nu wel. Sterker nog: plek twee is nog in zicht en dat zou in de nacompetitie een thuisvoordeel op kunnen leveren.

Bon Boys deed zondag wat het doen moest door de enige overbleven concurrent Suryoye in eigen huis te kloppen, waardoor de Enschedeërs de Veldmaatvoetballers niet meer in kunnen halen. Niels Rupert en Erik Makkink zorgden voor de dikverdiende 2-0 voorsprong bij rust.

Na de pauze was er maar een ploeg die speelde. Invaller Jeffrey Zijlstra scoorde twee keer en Martijn Schuur verdiende een ster met zijn 25e goal in zijn loopbaan. Enige minpuntje was het feit dat er nog teveel kansen werden gemist.

Meer berichten