Toen beide ploegen tevreden leken met een puntendeling sloeg v.v. Hoeve Vooruit nog twee keer toe.
Toen beide ploegen tevreden leken met een puntendeling sloeg v.v. Hoeve Vooruit nog twee keer toe. (Foto: PR)

Hoeve Vooruit verslaat v.v. Haaksbergen in slotminuten

  Sport

St. Isidorushoeve - v.v. Haaksbergen heeft afgelopen zondag de Haaksbergse derby tegen Hoeve Vooruit met 3-1 verloren. Maar er is ook goed nieuws voor de club uit Haaksbergen: ze hebben een nieuwe trainer gevonden in de persoon van Gerard Timmers.

Maar eerst de wedstrijd. Op een zonovergoten sportpark 't Meuken trakteerden v.v. Hoeve Vooruit en v.v. Haaksbergen de toeschouwers op een leuke wedstrijd. De gastheren hadden meer balbezit en wisten Haaksbergen in het eerste gedeelte van de eerste helft op eigen helft terug te dringen. Bij v.v. Haaksbergen had goalie Tim Kamphuis een goede dag; veel doelpogingen van de thuisploeg wist de keeper onschadelijk te maken.

Naarmate de eerste helft vorderde werden de groenwitters brutaler. De altijd actieve Danieck van der Kolk dreef de ploeg van trainer Wietse Golbach waar dat kon naar voren en bracht de verdedigers van v.v. Hoeve Vooruit een aantal keren in verlegenheid. De 0-1 kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Brian van der Kolk rondde een mooie solo af met een gave voorzet die door de verdediging van de oranjezwarten niet goed werd verwerkt, waarna Bram Fukkink simpel kon intikken.

De tweede helft begon met een mokerslag voor v.v. Haaksbergen. Niet voor de eerste keer dit seizoen werd direct na de rust een tegentreffer geïncasseerd. Evenals de voorgaande weken bewees de ploeg uit Haaksbergen over een goede moraal te beschikken. Er ontspon zich een gelijkwaardig duel met kansen aan beide kansen. De 2-1 en de 1-2 hingen in de lucht, maar vielen niet.

Toen beide ploegen tevreden leken met een puntendeling sloeg v.v. Hoeve Vooruit nog twee keer toe. Zuur voor v.v. Haaksbergen, dat beide treffers in de slotminuten vielen. Op basis van inzet had v.v. Haaksbergen een punt verdiend.

Gerard Timmers volgt Golbach op

v.v. Haaksbergen is erin geslaagd de vacante positie van trainer voor de hoofdmacht in te vullen. Met ingang van komend seizoen wordt Gerard Timmers de opvolger van Wietse Golbach die de Haaksbergenaren ad interim onder zijn hoede had. Timmers heeft veel ervaring in het amateurvoetbal in Twente en werkte dit seizoen voor Vosta uit Enschede.

Meer berichten