Een hardwerkend HSC'21 hield na de 1-0 stand tegen angstgegner UNA en heeft nu goede papieren om ook volgend seizoen in de Derde Divisie te spelen.
Een hardwerkend HSC'21 hield na de 1-0 stand tegen angstgegner UNA en heeft nu goede papieren om ook volgend seizoen in de Derde Divisie te spelen. (Foto: Dolf Ruesink)

HSC'21 bijna veilig na winst op angstgegner UNA

  Sport

Haaksbergen - In een zenuwslopend duel heeft HSC'21 een heel belangrijke overwinning geboekt op subtopper UNA. Voor rust maakte de ploeg het verschil, na rust was het vooral overleven voor de mannen van Daniël Nijhof. door Rene Waning

UNA was een soort van angstgegner geworden voor HSC'21. Al tien keer op rij wist het niet te winnen van de Brabanders, die onder meer eens met 8-1 wonnen in Haaksbergen en HSC'21 in een beslissingswedstrijd in 2016 de weg versperden naar de Tweede Divisie. Op het belangrijkst denkbare moment doorbrak het die negatieve reeks.

UNA, nog in de strijd verwikkeld voor de nacompetitie om promotie, werd voor rust met goed voetbal teruggedrongen. De intenties van HSC'21 waren vanaf het begin duidelijk en halverwege de eerste helft nam HSC'21 na een knappe aanval de leiding. Bas ter Hogt was de maker van het doelpunt. Kort daarna kreeg HSC'21 een gouden kans om het zichzelf wat makkelijker te maken, maar Diego van der Weide miste de strafschop.

Na rust drong UNA wel meer aan, maar tot uitgespeelde kansen kwam de ploeg nauwelijks. Een hardwerkend HSC'21 hield stand en heeft nu goede papieren om ook volgend seizoen in de Derde Divisie te spelen.

Meer berichten