Na vele tweede en derde plaatsen was er dit jaar eindelijk de hoofdprijs voor René ten Asbroek.
Na vele tweede en derde plaatsen was er dit jaar eindelijk de hoofdprijs voor René ten Asbroek. (Foto: PR)

René 'Joop Zoetemelk' ten Asbroek wint driebandentoernooi

  Sport

Haaksbergen - Even zag het er naar uit dat de finale van het Matthy-Vöckerdriebandentoernooi tussen twee senioren zou worden uitgevochten. Maar uiteindelijk bleven de senioren Hennie ter Huurne en Cor Koppelman beide steken op twee caramboles van respectievelijk René ten Asbroek en Brian ter Braak. En zo werd de finale gespeeld tussen twee relatief jonge Haaksbergse driebanders.

De finale bleef tot het eind toe enorm spannend en pas toen Brian ter Braak in de nabeurt zijn acquitstoot miste, was René ten Asbroek met één carambole meer de winnaar van het toernooi.

Voor René, die door de organisatie schertsend de Joop Zoetemelk van het toernooi werd genoemd, was dit na een aantal tweede en derde plaatsen de eerste keer dat hij het toernooi wist te winnen. Zijn vreugde hierover was voor iedereen duidelijk zichtbaar. In zijn dankwoord gaf hij de organisatoren een groot compliment voor de nieuwe opzet en de hele organisatie. De nieuwe opzet, waarbij slechts 16 spelers in plaats van de gebruikelijke 32 naar de halve finale gaan, zal ook de komende jaren gehanteerd worden.

De reden hiervoor is dat het aantal deelnemers jaarlijks terug blijft lopen. Reden ook voor de organisatie om af te stappen van het principe dat de deelnemers een binding met Haaksbergen moeten hebben. Vanaf volgend jaar zijn ook familieleden, vrienden en kennissen van de deelnemers welkom op dit prachtige toernooi.

In de wedstrijd om plek 3 bleek Hennie ter Huurne al zijn kruid verschoten te hebben en ging de zege vrij eenvoudig naar Cor Koppelman, die daardoor derde werd.

Na de prijsuitreiking was er voor alle aanwezigen een gesponsorde barbecue en bleef het nog lang gezellig.

Meer berichten